På måndagen kunde den nionde hästen för Elitloppet presenteras. Stefan Melanders Volstead är klar efter sin formidabla seger i Örebro förra helgen.

Volstead lämnade ett riktigt starkt formbesked då han vann på snabba 1.10,0a i Örebro förra helgen och seglade direkt upp som en stark kandidat till Elitloppet. Nu är det också klart. På måndagen kunde den nionde biljetten delas ut till Stefan Melanders sjuåring.

– Stefan Melander blev jätteglad när jag ringde och det känns som en given häst i Elitloppet. Hästen är precis där man vill ha honom och han kommer vara jättebra i Elitloppet, sa sportchef Anders Malmrot i Solvallas live-sändning.

Volstead, med 5,2 miljoner kronor på kontot, har bland annat vunnit Kungapokalen som fyraåring, var med i Elitloppet redan 2016 och stod som segrare i Sweden Cup förra året. Vilken kusk som ska köra i Elitloppet den 27 maj är i nuläget inte avgjort. (Foto: ALN).

Klara för Elitloppet i nuläget är:

Bold Eagle
Maori Time
Nadal Broline
Pastore Bob
Propulsion
Readly Express
Ringostarr Treb
Uza Josselyn
Volstead

Läs även: Volsteads starka formbesked – vann på 1.10,0