Det blev en lätt seger i Copenhagen Cup för Cyber Lane. Femåringen fortsätter sin framfart och är förstås högaktuell för en plats i Elitloppet – men något svar på den frågan kom inte i dag.

21 starter – 18 segrar. Det är facit för Cyber Lane efter att han på söndagen tagit hem danskarnas största lopp, Copenhagen Cup på Lunden. Det blev en komfortabel uppgift för Johan Untersteiners femåring, särskilt sedan det värsta hotet Ferrari B.R. slagit i galopp direkt i starten.

– Det är sådana här hästar som man drömmer om att köra och träna och nu har vi en världsstjärna också, det gäller att ta vara på honom, sa Johan Untersteiner om sin stjärna i vinnarcirkeln.

Cyber Lane laddades direkt då bilen lämnade fältet och vägen mot ledningen låg öppen för fjolårets svenske Derby-vinnare då den norska fantomen Ferrari B.R. direkt kastade sig i galopp och fick se sina möjligheter gå upp i rök.

Därmed fick Cyber Lane bestämma i spets efter behag. Första 500 klockades efter 11,4 och varvet travades i 12,7-tempo. Med 700 meter kvar skiftade dock tempot markant. Björn Goop skickade iväg titelförsvararen Cruzado dela Noche från tredje utvändigt och kom hastigt fram utvändigt om ledaren.

Cruzado dela Noche gav Cyber Lane rejäl massage i sista kurvan, men när man vred in på upploppet återtog ledaren kommandot – och Cyber Lane kunde sticka undan helt utan problem den sista biten.

– Jag hade bestämt mig för att köra offensivt och när jag såg att Ferrari B.R. slog ihop så låg ju ledningen öppen för mig. Det var bra fart de sista 700 meterna, men han höll undan ganska så säkert tycker jag, sa Johan Untersteiner i ATG Live.

Segertiden stannade vid 1.11,4a över 2011 meter. Cyber Lane kunde till sitt vinstkonto addera 375 000 danska kronor. Det här var hästens andra seger på lika många starter i år och den åttonde i rad. Cyber Lane är förstås stekhet inför Elitloppet om två veckor, men något besked om det blir start eller inte där kunde tränaren inte lämna ännu.

– Ni får inget svar nu i alla fall. Han gjorde 21:e starten i dag, är bara i början av sin femåringssäsong. Vi får ta lite diskussioner med ägarna så får vi avgöra i veckan, sa Johan i ATG Live.

Bakom vinnaren levererade danskarnas största hopp Takethem (11,5) en riktig fin insats. Efter en resa i rygg på ledaren kom man loss i den sista kurvan och spurtade gott till andrapriset, före Cruzado dela Noche (11,7) som höll bra efter sin våldsamma rush.

Fjärdeplatsen tillföll tyske Cash Hanover som gjorde loppet som trea på innerspår. Generaal Bianco blev femma från andra ytter medan Mindyourvalue W.F. mattades efter att ha travat loppet i dödens. I det slagna fältet slutet även Tripolini V.P. och Romanesque. (Foton: ALN).

Här kan du se loppet.