Cruzado dela Noche fick den sista platsen – och därmed är startlistan nu komplett till Olympiatravet. 1,5 miljoner kronor står på spel när säsongens första stora slag körs på Åbytravet.

Under söndagen blev startfältet helt klart till Olympiatravet. Det sedan Stefan Melander-tränade Cruzado dela Noche fått det sista kvarstående wild cardet, efter sin starka insats som tvåa efter Beau Mec i lördagens Guldbjörken.

Titelförsvararen heter Lionel. Den av Daniel Redén tränade norrmannen lämnade i tisdags ett starkt formbesked och ska, liksom förra året, köras av sin ägare Göran Antonsen. Duon inleder från spår fem.

Han lär utmanas av bland andra Day or Night In som inlett den här säsongen på ett mycket övertygande vis och lottades till innerspåret. Hedersknyffeln On Track Piraten gör här sin fjärde raka start i Olympiatravet och börjar från ett bra spår tre.

Ringostarr Treb har tilldelats ett wild card och återkommer här efter en tävlingspaus sedan Prix de France, han körs av Wim Paal och börjar från spår fyra. Samma flyt med lotten hade dock inte vinterns häst Zenit Brick som för Björn Goop tvingas börjar från det yttersta spåret.

Fältet kryddas också med pigge elvaåringen Beau Mec, danske topptravaren Takethem, Frode Hamres USA-import Giveitgasandgo samt fransk-italienska Titty Jepson – som får Örjan Kihlström i vagnen. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Olympiatravet, 2140 auto

1 Day or Night In – Johan Untersteiner
2 Giveitgasandgo – Erik Adielsson
3 On Track Piraten – Hans R Strömberg
4 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
5 Lionel – Göran Antonsen
6 Cruzado dela Noche – Ulf Ohlsson
7 Takethem – Steen Juul
8 Zenit Brick – Björn Goop
9 Titty Jepson – Örjan Kihlström
10 Beau Mec – Carl Johan Jepson

Senaste vinnarna:

2017: Lionel – Göran Antonsen
2016: Your Highness – Björn Goop
2015: B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
2014: Solvato – Veijo Heiskanen
2013: Maharajah – Örjan Kihlström

Läs även: Åby på lördag: Supermöte i Lovely Godivas