Vilket härligt formbesked av Call Me Keeper. Med Örjan Kihlström i vagnen gjorde han Seinäjoki-Race från dödens – men kunde vinna åkande.

Daniel Redéns femfaldige miljonär Call Me Keeper har tävlat uteslutande på fransk mark de senaste två åren men var tillbaka på nordiskt underlag då han gjordes till favorit i finska storloppet Seinäjoki-Race på lördagen.

Och det blev en formidabel återkomst för åttaåringen. I denna sin första start sedan Prix de Paris för två månader sedan, vann hästen i riktigt fin stil – trots dödens.

– Vi fick göra jobbet själv i dag och han var bästa hästen, helt enkelt. Han kändes faktiskt väldigt fin i dag och de har prickat formen väldigt väl. Jag släppte egentligen bara av honom de sista femtio meterna. Det kan vara kul att se honom i Elitloppet men vi får ta någon start till, sa Örjan Kihlström i segerintervjun.

Hemmahoppet Midnight Hour drog till ledningen, öppnade första 500 efter 12,5 och fick strax senare Call Me Keeper utvändigt om sig. Kihlström masserade ledaren in mot sista sväng och hade fått grepp om ledaren in på upploppet.

Call Me Keeper kunde brisa undan helt ohotad, till seger på 1.12,7a över 2100 meter. Den här segern var värd 70 000 euro. Bakom kom italienska Peace of Mind loss sent och sköt till fint till andrapriset, före Pastore Bob som för Johan Untersteiner gick en fullt godkänd spurt och blev trea. (Foton: ALN).