Det var en mycket positiv comeback som Lionel stod för och norrmannen lär bli att räkna med i Olympiatravet nästa lördag. Men Göran Antonsen hoppas också på en rosa biljett.

Lionel galopperade i Prix d’Amérique och åkte sedan på en skada. Fast tre månader senare var fuxen tillbaka direkt i härligt slag. Åttaåringen gick efter en tung avslutning dött lopp med Charrua Forlan i Dartster F:s lopp.

– Jag har aldrig varit mer nöjd, efter en tung period levererade Lionel i högsta klass, han var enorm, säger kusken och ägaren Göran Antonsen till Equus.

Den norske fuxen vann Olympiatravet förra året och att försöka försvara den titeln blir nästa uppgift för hästen. Men Antonsen är också tydlig med vart han vill därefter – han hade hoppats på en rosa biljett till Elitloppet redan på tisdagen.

– Om Lionel blir inbjuden, så startar vi, säger tränaren Daniel Redén till Equus.

Lionel har travat in 12,8 miljoner kronor hittills i karriären och vunnit 21 av 61 lopp. Någon start över kort distans har åttaåringen dock aldrig gjort. Kanske kommer den i Elitloppet.

– Lionel är absolut aktuell, han ligger mycket nära en plats. Men jag önskar samtidigt att se insatsen i Olympiatravet nästa helg, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Equus.

Läs även: Lionel och Charrua Forlan – gick inte att skilja åt