Lionel gjorde en stark comeback som lovade gott inför Olympiatravet – men Charrua Forlan bjöd strid ända över mållinjen. Det blev dött lopp i Dartster F:s lopp.

Norske storstjärnan Lionel hade inte startat sedan missen i Prix d’Amérique, men gjorde i Dartster F:s lopp på Solvalla under tisdagen en formslipning inför stundande titelförsvar i Olympiatravet.

Loppet blev verkligen något i publikens smak. Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg pilade till tät medan Göran Antonsen fann andra utvändigt med Lionel. Ledaren kunde sänka första varvet till 15,2 men över sista bortre långsidan gick det betydligt fortare.

650 kvar sändes Lionel framåt och kom direkt fram i dödens på Charrua Forlan. Ur svängen såg man också ut att ha fått grepp om ledaren – men denne ville absolut inte ge slaget förlorat. De båda gick sida vid sida hela upploppet ned och när mållinjen passerades – gick de fortfarande inte att skilja åt.

– Han kändes jättefin. Det är klart att han var en smula tung i kroppen, men jag tror han ska gå framåt väldigt mycket till Olympiatravet, sa Göran Antonsen i Vinnare V64.

Dött lopp alltså. De båda vinnarna klockades till 1.12,0a över 2140 meter och fick för det 75 000 kronor vardera för jobbet. Trea på 12,6 slutade spännande jänkaren Giveitgasandgo i årsdebuten.

– Han är alltid tapper, de fick lite grepp på oss men han ville inte ge sig, berömde Hans-Owe Sundberg sin fine Charrua Forlan.

*En annan Daniel Redén-tränad häst som gjorde högintressant comeback var Hambo-vinnaren Perfect Spirit. För Örjan Kihlström gjorde han första Sverige-starten i ett fyraåringslopp.

Amerikanens insats gick det inte att klaga på. Perfect Spirit gled ut utvändigt ledaren med 900 kvar, tryckte upp farten ordentligt, fick tidigt grepp och avgjorde lätt över upploppet. 1.12,0a över 1660 meter blev segertiden.

*Apropå Redén och Kihlström. Double Exposure gjorde en övertygande årsdebut – och bröt den långa segerraden för Southwind Feji i femåringsloppet för ston.

Double Exposure övertog spets efter knappt 700 meter och fick senare Southwind Feji utvändigt om sig. Men ledaren var för bra, in mot upploppet stod det klart var segern skulle gå och jänkarstoet gick lätt undan till vinst på 1.13,7/2160 meter efter 10,7 sista 500.

*Stefan Melander har nog en hel del att hämta framöver med fyraåriga Beautiful Bacardi. Stoets insats var riktigt övertygande. Hon pressade sig till täten, förbi Waffle Cone, efter ett halvvarv och fortsatte att hålla tempot högt, varvet gick efter underkant 1.11.

Stoet var sedan i sin egen klass i Solvallas Fyraåringsserie för ston. Beautiful Bacardi lämnade fältet till en imponerande seger med knappt fyra längder. 1.12,5a full väg stannade uret på. (Foton: ALN).