Omgången
En småtrevlig omgång på Sundbyholmstravet denna afton och jag både inleder och avslutar med singelstreck i form av Cut Him Some Slack (V64-1) samt Magic Gwin (V64-6). Däremellan är loppen rätt öppna och det finns dessutom ett par roliga skrälldrag i varje avdelning.

Spikarna
8 Cut Him Some Slack (V64-1)
4 Magic Gwin (V64-6)

Skrällarna
5 Al’s Orlando Boy (V64-2)
6 Arctic Carl (V64-3)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 8 Cut Him Some Slack (res 6-9)
V64-2: 1,2,3,5,6,10,11 (res 8-7)
V64-3: 2,3,5,6,8,10 (res 1-9)
V64-4: 2,3,5,6,9 (res 1-7)
V64-5: 3,5,6,7,8,9,10,11 (res 12-1)
V64-6: 4 Magic Gwin (res 3-5)

1x7x6x5x8x1 = 1680 rader/kronor

DD-systemet
10 – 4 x 1000

Unibet erbjuder spel på trav. Kolla in! Klicka här.

Totalt: 1000 kronor

V64-1

Ranking: A: 8. B: 6-9-10-4-5. C: 3-2-1-7.

Spetsanalys:
Fem hästar på startvolten och det är inte direkt tal om några startkanoner. 3 Tailgate brukar kunna öppna bra från de flesta spåren i volten och är mitt bästa bud om Dahlman laddar. Tveksamt att man kör där och det lutar nog åt att 4 Paul eller 5 Buckle Up Pellini försöker överta.

Loppanalys:
Sprinterlopp med voltstart med fem hästar på varje distans. Normalt sett brukar tilläggshästarna ha svårt att komma in i matchen med dessa förutsättningar, men jag tycker inte att det är några hjältar där framme och ingen av dem är dessutom särskilt startsnabba.

Min vinnare heter 8 Cut Him Some Slack som jag tror blir hyperfarlig med minsta klaff på vägen. Smög med i rygg på ledande Broadway Appolo senast på Solvalla och sköt till riktigt fint när luckan kom. Åttaåringen hade radat upp fina insatser innan det också, utan att få sätta nosen först men nu tror jag det kan vara dags.

6 Thorn Bird är åter på svensk mark efter ett äventyr i Frankrike och det allsidiga stoet måste räknas direkt. Hon gör alltid sitt i loppen och har dessutom rutin från att ha mött tuffa gäng.

V64-2

Ranking: A: 5-6-2. B: 1-11-10-3-8-7. C: 4-9-12.

Spetsanalys:
Spåren 1,2 och 6 innehas av spetskandidater och det är svårt att sia om vem som tar kommandot. 1 The Lucky One hade jag nog sagt i normala fall men hur tänker Jansson inför årsdebuten? Ohlsson vill nog det allra mest med 2 Such A Knight men får snabba sig för Jorma kommer sändande med 6 Lexington Hall som förvisso inte startat i volt sedan hösten 2016. Ohlsson efter en bit?

Loppanalys:
2140 meter och voltstart där jag tror det kan bli tempo från början. Loppets tre mest betrodda hästar jagar nog taktpinnen direkt på kör vilket gör att jag höftar i väg tipsettan till 5 Al’s Orlando Boy. Sjuåringen har nu fått ett par genomkörare efter vila och har framför allt en riktig vass avslutning som vapen.

6 Lexington Hall fick lägga ett rejält speedryck för att komma till täten mitt i loppet senast och det satt i benen till slut. Femåringen kan öppna snabbt och Jorma Kontio gör säkerligen allt från start för att komma först.

2 Such A Knight gav ifrån sig ledningen senast men hittade ut 200 kvar och var inte så långt ifrån att hålla undan för Moni To Spare. Scarlet Knight-sonen har nu fått två lopp innanför västen och är klart bäst i ledningen. Frågetecken om han kommer dit nu men Ulf Ohlsson lär göra ett försök.

1 The Lucky One brukar kunna bita ifrån sig i spets och har läget för att komma dit. Det är väl inte omöjligt att Dick S Jansson väljer att släppa om det blir körning, eftersom han häst inte startat sedan i mitten av november. Räknas men placeras först i B-gruppen.

Streck också för trion 11 Sambuco, 3 Gold Twister samt 10 Unchained Feelings.

V64-3

Ranking: A: 5-8-3. B: 6-10-2-1-9-4. C: –

Spetsanalys:
Många treåringar provar startbilen för första gången men 3 Yukon Bay har varit snabb i voltstart. Kan såklart dyka upp något oskrivet kort som blixtrar till spets med 8 Riptide R.D. är nu nedstruken ett spår och visade snabba fötter senast.

Loppanalys:
Svensk Travsports Unghästserie där en trio höjer sig över mängden. Favoritspelad är 8 Riptide R.D. trots spår åtta bakom bilen men hästen har å andra sidan övertygat vid två raka segrar. Öppnade riktigt snabbt bakom bilen senast, men släppte och fick sedan fritt fram i sista sväng. Gift Kronos-sonen avgjorde lätt och kanske väljer Nyström att testa i front denna gång. Inte så många av de invändiga motståndarna har testat bilen förut och hingsten är ett av flera segerbud.

5 Up North galopperade i tävlingsdebuten men tog snabb revansch några veckor senare. Serverades då en helt perfekt resa av Torbjörn Jansson och treåringen vann enkelt. Segertiden skrevs till 1.16.5/2140 och Up And Quick-avkomman såg ut att ha mer att hämta.

3 Yukon Bay har startat tre gånger i karriären och efter två inledande andraplatser blev det äntligen seger senast. Jepson fick då styra och ställa i front och kunde hålla undan via 18,5/1000. Tuffare nu men ändå ett tidigt streck.

Detta är dock orutinerade hästar och jag väljer ändå att plocka med ytterligare tre. 6 Arctic Carl var klart bra efter tuff resa på Örebro för två starter sedan och reparerade snyggt en tidig galopp senast. Pass upp! 10 Running Like Hell satt fast i tävlingsdebuten och såg sedan jättefin ut vid spetsviktorian sist. Detsamma gäller för 2 Up To Me som också spårade runt om senast utan att se allt för tagen ut.

V64-4

Ranking: A: 5-3. B: 2-6-9-1-7. C: 4-8.

Spetsanalys:
Inte alls omöjligt att det blir rejäl körning när bilen släpper fältet här. 2 Hope, 3 Happy Ours och 5 Swift Success är samtliga kvicka men jag tror Mads H Nielsen kan hålla piken med Happy Ours om han vill.

Loppanalys:
Lärlingslopp för ston där 5 Swift Success tilldragit den största delen av strecken. Rite On Track-dottern comebackade med den äran senast när Oskar J Andersson övertog ledningen efter ett halvvarv och sedan släppte man ingen förbi sig. En mersmakande årsdebut, och visst finns det risk att det blir repris jag tror det kan kosta att ta sig till täten den här gången.

3 Happy Ours har ingen rolig rad men bakom nollorna döljer det sig ett par fina insatser. From Above-dottern har suttit fast med krafter kvar i båda av årets starter och hon är väldigt snabb ut. Hennes flesta spetssegrar har tagits över 1640 meter men i detta sällskap ska hon räknas som ett tidigt bud.

2 Hope kommer också med starka insatser i bagaget och har ett perfekt utgångsläge. Going Kronos-dottern kan också lägga iväg bra från start men det kan som sagt ett par andra konkurrenter också.

6 Calissa Rich och 9 Talapoin är inte borta om det blir rejält tempo.

V64-5

Ranking: A: 10-9. B: 3-11-8-6-5-7. C: 12-1-2-4.

Spetsanalys:
5 Fancy Flair är skaplig men får troligen svårt att hålla tillbaka 6 Fudge Ås i startrusningen.

Loppanalys:
Återigen ett stolopp men bättre klass på detta. Dock är även detta lopp vilket svårbedömt och jag tycker det finns många om budet. Streckar på rejält men placerar 10 Bambi Rozz överst på rankingen. Åttaåringen vann på nya rekordet 1.12.1a/2140 och fick då ett bra lopp i rygg ledaren. Eric Martinssons-travare har toppform och kan bli svår att stå emot över upploppet.

9 Bear Abiba bombade runt i tufft tempo i årsdebuten och 1.12.2a/1640 är starka papper efter att inte ha starter sedan i början av november. Bakspåret ställer till det med Stefan Olssons sto håller tillräckligt hög kaliber för att ta hem detta.

3 Jula Menuett var chanslös bakom Bear Abiba senast gjorde det ändå bra från ett dåligt startspår. Bättre förutsättningar den här gången och Jepson upp!

6 Fudge Ås för första starten för året, men är snabb ut och kan vara den som kör i front. Oavsett taktik borde Troels Andersen kunna ge sexåringen ett vettigt lopp och helt golvade är man inte.

Roger Walmanns duo 8 Mellby Exotic och 11 Star Treatment känns som vettiga garderingsbud.

Chansar även med resten av B-hästarna – åtta streck totalt!

V64-6:

Ranking: A: 4. B: 3-5-7-9. C: 1-2-8.

Spetsanalys:
Kaj Widell lotsar favoriten 4 Magic Gwin till front i ett tidigt skede av loppet.

Loppanalys:
Lång distans avslutar omgången och här kommer omgångens bästa singelstreck. 4 Magic Gwin fick öppna halvtufft till ledningen i årsdebuten och orkade inte hålla undan för Ragazzo Da Sopra sista biten. Maharajah-sonen hade ett jättefint fjolår, och med loppet i kroppen har jag svårt att se någon i det här gänget som kan rå på honom. För med tanke på utgångsläget borde det bli tidig ledning för Kaj Widell och sen spårar ekipaget runt om – spik!

Widell känner också värsta motbudet väldigt bra. 3 Tiger Williams trivs med förutsättningarna och får nu dessutom Ulf Ohlsson i sulkyn. Hästen hade kanske inte sin bästa dag senast och i mitt tilltänkta loppscenario är det ändå klar fördel Magic Gwin.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg