Gran Premio Costa Azzura såg en riktigt dramatisk upplösning. Fransmannen Dijon hade segern på gaffeln men galopperade kort före mål – då slog Tamure Roc till i stället.

Franske favoriten Dijon, körd av Romain Derieux, såg ut att gå mot en säker seger i söndagens Gran Premio Costa Azzura på Vinovo-banan i Turin. Men mindre än femtio meter från mållinjen – slog ledaren över i galopp.

Santo Mollo bakom Fausto Barelli-tränade stoet Tamure Roc var direkt med på noterna. Han kunde från vinnarhålet få ut sin häst till fritt spelrum för att kvickt speeda ned Timone Ek som gjort loppet utvändigt om ledaren.

Därmed kunde Tamure Roc något överraskande firas som segrare, på tiden 1.14,1a över 1600 meter. Förstapriset var värt 54 740 euro. Med i loppet var också Elitloppshästen Uza Josselyn som dock fick se sina möjligheter tillintetgjorda efter en galopp ur första kurvan.

Du kan se loppet här.

*Gran Premio Citta’ di Torino avgjordes också, för fyraåringarna. Loppet fick se favoriten, Orsi Mangelli-vinnaren Vitruvio ta en mycket enkel seger för sin tränare Alessandro Gocciadoro.

Vitruvio kördes till spets ur den första kurvan och var sedan ohotad före en fint avslutande Vivid Wise As. Vinnaren noterade 1.12,6a på 2060 meter, en putsning med en tiondel av det löpningsrekord som Urlo dei Venti satte i fjol.

Du kan se loppet här.