Fyra svensktränade hästar finns med i lördagens Seinäjoki-Race. Det sedan Call Me Keeper och Quick Fix fått de två sista platserna i det finländska storloppet.

70 000 euro är belöningen till vinnaren i lördagens Seinäjoki-Race. Startlistan är nu klar till loppet som kan innehålla en eller flera tänkbara Elitlopps-hästar.

Fyra i Sverige tränade gör resan till Seinäjoki. Johan Untersteiners duo J.H. Mannerheim och Pastore Bob var sedan tidigare klara och efter det att Jairo tvingats avböja Finlands-resan kunde Lutfi Kolgjini-tränade Quick Fix, som för övrigt vann det här loppet 2015, få sista platsen.

Dessförinnan hade Daniel Redén lämnat klartecken för Call Me Keeper att starta. Åttaåringen som de två senaste vintrarna huserat helt i Frankrike är därmed klar för nordisk comeback. Senaste starten var som oplacerad i Prix de France.

Det exotiska inslaget i Seinäjoki-Race är italienskan Peace of Mind som tillsammans med succé-tränaren Alessandro Gocciadoro lottades till innerspåret. Hemmafärgerna försvaras av fem hästar där Åby Stora-vinnaren Midnight Hour och kvickfotade Workout Wonder märks. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

2100 auto

1 Peace of Mind – Alessandro Gocciadoro
2 J.H. Mannerheim – Peter Ingves
3 Next Direction – Jukka Torvinen
4 Quick Fix – Ari Moilanen
5 Call Me Keeper – Örjan Kihlström
6 Midnight Hour – Ilkka Nurmonen
7 T. Rex – Mika Forss
8 I’m Just A Sund – Hannu Torvinen
9 Workout Wonder – Tommi Kylliäinen
10 Pastore Bob – Johan Untersteiner

Senaste vinnarna:

2017: Twister Bi – Christoffer Eriksson
2016: El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
2015: Quick Fix – Tuomas Korvenoja
2014: Prussia – Pietro Gubellini
2013: Nesta Effe – Roberto Vecchione