Efter sin övertygande seger i Critérium de Vitesse ställer Bold Eagle nu siktet mot en revansch i Elitloppet. Men först väntar genrepet Prix de l’Atlantique på lördag.

Efter ett vintermeeting som innehöll fem raka andrapris, dit inkluderat både Prix d’Amérique och Prix de France, återvände Bold Eagle i stor stil till vinnarcirkeln när han vann Grand Critérium de Vitesse den 11 mars.

Den franske superstjärnan är redan inbjuden till Elitloppet men först väntar den här lördagen en mycket intressant värdemätare i Prix de l’Atlantique som avgörs på den parisiska banan Enghien.

Liksom inför Elitloppet i fjol, är det här tänkt att bli genrepet inför resan till Solvalla fem veckor senare. Bold Eagle segrade i Prix de l’Atlantique förra året.

Bland de övriga anmälda till lördagens lopp finns också Bird Parker, senast fyra bakom Bold Eagle, Jean-Michel Bazires toppsto Bélina Josselyn samt Anna Mix.

I anmälningslistan figurerar också flera andra Sébastien Guarato-hästar, så som den för Finlandia-Ajo aktuella Billie de Montfort, Valkon Jenilat och Carat Williams.

Prix de l’Atlantique körs över 2150 meter med bilstart och förstapriset är 90 000 euro. Startlistan blir definitiv på onsdag. (Foton: ALN)

Läs även: Bold Eagle ruggig på Rivieran – vann på 1.08,9