Sylvain Roger har en fin häst i femåriga stoet Délia du Pommereux. I Prix Henri Levesque tog hon en högst välförtjänt seger den tunga vägen.

Grupp 2-loppet Prix Henri Levesque (54 000 euro) för femåringarna var lördagens clou på Vincennes. Här kunde Sylvain Roger-tränade och körde Délia du Pommereux (e. Niky) få en fullträff efter en rad av starka insatser.

Och den här insatsen var synnerligen stark den också. Délia du Pommereux fick göra jobbet i dödens på Django Riff som anfört i tufft tempo, första 1175 travades efter 10,6. Det skulle dock inte stoppa det duktiga stoet som kopplade grepp om ledaren in på upploppet.

Favoriten Draft Life gjorde loppet perfekt i draget bakom, i andra utvändigt, gick till anfall i den sista kurvan men kunde aldrig blanda sig i striden. I stället gick Délia du Pommereux ifrån till en säker seger på noteringen 1.11,6 över 2175 meter. Dragon des Racques lade beslag på andrapriset, före Draft Life.

*****

*Tränaren Virgine Lecroq har en väldigt trevlig sort i fuxen Blues d’Ourville. I Prix de la Lorraine (32 400 euro) imponerade han för sin kusk Pierre Houel. Blues d’Ourville fick öppna hårt för spets, lämnade över med kilometern kvar till Attaque Parisienne men fick fritt i sista sväng och avgjorde säkert sista biten före den samme. 1.11,4a på 2100 meter visade klockorna.

*Ferreteria var stor favorit att ta sin fjärde raka seger i Prix Hémine (54 000 euro) för de treåriga montédjuren, men fick nöja sig med andrapriset. Vinnaren Fado du Chêne var nämligen på tok för bra. Med Paul-Philippe Ploquin i sadeln gasade Fado du Chêne i ledningen hela vägen och vann överlägset i mycket imponerande stil på 1.13,3 över 2175 meter.