Sylvain Roger har en fin häst i femåriga stoet Délia du Pommereux. I Prix Henri Levesque tog hon en högst välförtjänt seger den tunga vägen.

Grupp 2-loppet Prix Henri Levesque (54 000 euro) för femåringarna var lördagens clou på Vincennes. Här kunde Sylvain Roger-tränade och körde Délia du Pommereux (e. Niky) få en fullträff efter en rad av starka insatser.

Och den här insatsen var synnerligen stark den också. Délia du Pommereux fick göra jobbet i dödens på Django Riff som anfört i tufft tempo, första 1175 travades efter 10,6. Det skulle dock inte stoppa det duktiga stoet som kopplade grepp om ledaren in på upploppet.

Favoriten Draft Life gjorde loppet perfekt i draget bakom, i andra utvändigt, gick till anfall i den sista kurvan men kunde aldrig blanda sig i striden. I stället gick Délia du Pommereux ifrån till en säker seger på noteringen 1.11,6 över 2175 meter. Dragon des Racques lade beslag på andrapriset, före Draft Life.

*****

*Tränaren Virgine Lecroq har en väldigt trevlig sort i fuxen Blues d’Ourville. I Prix de la Lorraine (32 400 euro) imponerade han för sin kusk Pierre Houel. Blues d’Ourville fick öppna hårt för spets, lämnade över med kilometern kvar till Attaque Parisienne men fick fritt i sista sväng och avgjorde säkert sista biten före den samme. 1.11,4a på 2100 meter visade klockorna.

*Ferreteria var stor favorit att ta sin fjärde raka seger i Prix Hémine (54 000 euro) för de treåriga montédjuren, men fick nöja sig med andrapriset. Vinnaren Fado du Chêne var nämligen på tok för bra. Med Paul-Philippe Ploquin i sadeln gasade Fado du Chêne i ledningen hela vägen och vann överlägset i mycket imponerande stil på 1.13,3 över 2175 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ringostarr Treb till Olympiatravet – fick wild card

Ringostarr Treb till Olympiatravet – fick wild card

Jerry Riordan-tränade stjärnan Ringostarr Treb kommer till Olympiatravet. Åbytravet delade ut ett wild card på lördagen.

Ringostarr Treb var förvisso inte med i uttagningsloppet till Olympiatravet på Jägersro, men kunde på lördagen ändå säkra en plats i finalen om två veckor. Det sedan Åbytravet delat ut sitt andra wild card.

– Jerry har varit hoppfull en tid och nu känner han att hästen verkligen kommer att vara i toppform, och det är jätteroligt för oss, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen till Åbytravet.

Ringostarr Treb som slutade tvåa i Hugo Åbergs och sedan segrade i Sundsvall Open Trot förra året har i vinter tävlat i Frankrike och slutade sjua i Prix d’Amérique för att sedan nypa femtepriset i Prix de France. Det är hästens senaste start.

Ringostarr Treb, född och ägd i Italien, har hittills vunnit 27 av sina 82 starter och står med drygt åtta miljoner kronor på kontot. I Olympiatravet blir det Wim Paal i sulkyn. (Foto: ALN).

Klara för Olympiatravet är:

Day or Night In (inkvalad)
Lionel (titelförsvarare)
On Track Piraten (inkvalad)
Ringostarr Treb (wild card)
Takethem (wild card)
Zenit Brick (inkvalad)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion börjar Elitlopps-marschen i Gävle-start
Nästa nyhet
Propulsion börjar Elitlopps-marschen i Gävle-start

Propulsion börjar Elitlopps-marschen i Gävle-start

Ett snabblopp i slutet av april på Gävletravet. Det ser ut att bli första steget mot Elitloppet för Propulsion.

Trea i Prix d’Amérique och trea i Prix de France. Det är de två senaste starterna för Daniel Redéns superstjärna Propulsion. Men inom kort får vi återse Europas snabbaste travare på tävlingsbanan.

Propulsion är redan en av fyra för Elitloppet klara hästar och det stora kommande målet är såklart en tredje raka start sista söndagen i maj på Solvalla. Propulsion var tvåa i Elitloppet i fjol.

Det första steget mot årets slag, lär tas på Gävletravet. Propulsion finns i anmälningslistan till ett snabblopp på banan den 26 april. Loppet avgörs över 2140 meter med bilstart och har 40 000 kronor i förstapris. Startlistan blir definitiv nästa fredag. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Virvlande avslutning lovar gott för Makethemark
Nästa nyhet
Virvlande avslutning lovar gott för Makethemark

Virvlande avslutning lovar gott för Makethemark

Makethemark avslutade visslande och fixade på Bollnästravet en riktigt mersmakande seger i sin första start för året.

Petri Salemlas fine Makethemark hade inte startat sedan det tuffa loppet i Critérium Continental i Paris på julaftonen, när han vid Bollnäs tävlingar på fredagen var tillbaka i sin första start som femåring.

Men Maharajah-sonen var på alerten direkt. Tillsammans med sin driver Ulf Ohlsson inledde han i de bakre regionerna innan man styrde ut i andraspår 1200 kvar och strax senare fick rygg.

Tempot var dock lågt. Det såg ledande Canari Match och Daniel Redén till. Fransmannen, som här gjorde första starten på åtta månader, hade varvat efter mycket moderata 1.19,1 – men det skulle gå betydligt snabbare till slut.

350 kvar fick Makethemark förnyad anfallsorder och via tredjespår formligen flög hästen fram. Segern ordnades säkert kort före mål och förstapriset på 40 000 kronor betydde att Makethemark nu passerade tre miljoner kronor i intravade slantar.

– Han är så fin så man bli kär i honom. Det gick otroligt fort sista 300-400 meterna och då tyckte jag knappt att jag körde något. Han är oerhört kvick i benen, berömde Ulf Ohlsson i Vinnare V64.

Efter en avslutning sista halvvarvet nedåt 1.10 kom Makethemark i mål på segertiden 1.15,4a över 2140 meter. Canari Match noterades för en tiondel långsammare tid som tvåa. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng

Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng

GS75 Årjäng 15 april

Omgången: Jackpot i Årjäng och jag spelar med två spikar som båda ska spetsa hem loppen. Spets gäller även på mina utgångshästar, då jag räknar med vårsnabb bana.

Spikarna: 3 Zoot va Bene (GS-2) var jättebra vid spetssegern senast via tuff körning och är kul spetsspik i öppet lopp. 3 Mr Lindy (GS-4) hade uppvisning senast och är han lika bra nu så slår de honom inte.

GS-förslaget är på 1800 kronor.

1-7-4-5-8 (9-2)
3 Zoot Va Bene (10-7)
13-10 (15-7)
3 Mr Lindy (5-6)
1/ 6-11-2-10-8-9-5-12 (7-4)
9-10-8-7-3-1-5-2-6-4 (9-10)
2/ 5-13-12-11-7-6-1-10 (8-3)

5x1x2x1x1x10x9 = 900 kr
5x1x2x1x9x10x1 = 900 kr

DD-förslaget på 800 kronor:

9,10 – 2 x 400 kr

GS-1

A: 1-7-4 B: 5-8 C: 9-2-6-3-10

Spetsstrid: Få bilstarter med framspår har dessa svarat för, och den enda som visat startsnabbhet är så långt Aston D.K. som var snabb senast och kanske kan forcera mot spets? Kaj lär skicka iväg favoriten för att söka sig mot ledningen, det kan lyckas för hon såg rapp ut första stegen i debuten från spår 7 innan BG sökte seg ner i banan bara och körde snällt.

Loppanalys:

4 Bear Hope blir megafavorit i inledningen. Hon har segrat 3 av 4 starter med Björn Goop i vagnen sedan debuten, och är rejäl. Senast fick hon tugga på i spåren utan rygg sista varvet, och trots att BG lade lasset in mot sista kurvan utan att komma förbi dem så kunde han plocka upp henne – och enkelt avgöra på upploppet via 14 sista varvet. Det har räckt med att löpa 16-tider för att vinna och nu möter hon hästar som sprungit 14,4 full väg och måste sänka. Dessutom ny kusk, och även om Kaj Widell är vass så är han ingen Björn Goop och jag testar att gardera jättefavoriten, även om det är spetschans.

1 Eraja Jaam är en hårding som matade ner motståndet med tunga kroppsslag vid segrarna. Hon höll urtappat från dödens som tvåa på nämnda 14,4 då hon fick ge sig till lovande favoriten Valour Kronos. Nu är det årsdebut och troligen blir hon över, men som häst är hon minst lika bra som favoriten tror jag. Hon har gått 17-jobb och Moberg verkar klart nöjd.

5 Magic In Mind ska vara nära toppform nu och det låter bra där. Fäller många.

Jag betalar även för 7 Aston D.K. som Veijo släppte spets med senast, men hamnade till sist i tredje inner och gick bra till slut då luckan kom bakom bra vinnare. Nu kan bli barfota (var framskor och första barfota bak senast) och det finns viss spetschans.

GS-2

A: 3 B: 10-7-5-2-1 C: 9-4-8-11-6

Spetsstrid: Pax är mycket snabb, men han har stannat två gånger han körts från ledningen och jag tror man gärna ser rygglopp. Zoot Va Bene följde bilen senast och spetsade enkelt och det är min spetsfavorit. Glen Close är snabb, men smyger mot dessa.

Loppanalys: 1 Pax är strulig och konstant överskattad så han vinner sällan. Nu har han varit ifrån och ska inte vara vässad och jag tror man ger honom rygglopp. Spetsat två av tre med innerspår.

Min vinnare som jag spikar är 3 Zoot Va Bene som var riktigt bra senast – och då menar jag riktigt bra! Det sa pang till ledningen bakom bilen, men sedan fick han rejäl tryckare efter 500 meter som öppnades på 12 och det kostade kraft. Kusken drog undan på långsidan och kunde hålla undan före fin häst i Hamres 15 för tio-favorit Going to the Limit. Han har bra spetschans och jag spikar!

2 Revenue Lavec fick perfekt lopp i draget senast och såg ut att glida enkelt förbi två duellerande hästar, men då han kopplade grepp började han tveka och det drog ner helheten.

5 Viking’s Topline vann V75-lopp i höstas då han matade ner dem via 12 sista 700 metrarna och är bra för detta lopp, men det är ingen enkel uppgift då han inte gynnas av kort distans mot snabba hästar.

10 Newflowers King värmde bra senast och är givet bud om man garderar min spik.

GS-3

A: 13-10 B: 15-7-6-1-5-3-2-8-14 C: 4-12-9-11

Spetsstrid: Björnemyr Texa tror jag kan överta med springspår på tillägg då hon är snabb i benen. Jag tror ingen av de på start vill ta emot.

Loppanalys: 10 Björnemyr Texa är favorit i ett öppet kallblodslopp på flera volter. Hon gick mycket bra senast då det var första Björn Goop  och han gjorde som vanligt allt rätt. Skickade direkt till ledningen och ökade hela sista varvet och hästen vann mycket enkelt. Nu är det andra förutsättningar med bakspår och 2140 meter istället för spetsläge på 1600 meter som senast. Nu är hon mycket startsnabb och från springspår kan bli tidig ledningen trots allt, men det kommer kosta mer än senast och distansen gynnar andra mer.

13 Vollanfaks hade fel uppgift i samma lopp, sprinterlopp för honom är iskallt och han galopperade och kom aldrig till. Han var grymt bra vid tre raka segrar före det och nu är det full väg vilket är stort plus och han kan mycket väl få revansch, även om han står 20 meter sämre till mot favoriten. Lås på dessa båda.

15 Kong Henry vann sin comeback senast då han matade ner dem sista varvet och höll undan för Arragon och han har bra skalle. Han vann mot bra hästar i Norge näst senast och trots tuff uppgift är han ett tidigt bud.

7 Nordby Fröy har varit okej i två starterna han gjort i Sverige, och Mjölneröd är alltid att passa då han kommer till Sverige.

5 Rapptor har segrat tre av fem senaste i Sverige och brukar vara hårt betrodd och jag misstänker att Östre är laddad för uppgiften.

GS-4

A: 3 B: 5-6-4-2 C: 1

Spetsstrid: Mr Lindy är en startkatapult som brukar ta ledningen med liknande läge och han gör det på nytt.

Loppanalys: 3 Mr Lindy var jättebra då han vann senast trots våldsam inledning till ledningen som kostade 07,5 första halvvarvet. Han visade att han ändå kan stå till mål, och Veijo hyllade rejält efter loppet. Tidigare har han varit lite ojämn och lite vek men kanske har han hittat rätt på hästen nu Heiskanen. Det är mycket passande uppgift för honom och trots att det är full väg så borde han ha mycket bra chans och det är en sund spik. Från ledningen har han segrat tre av fem senaste försöken och även om han fick ge sig för Tango Vann senaste det var spets och 2140 meter så visade han 09,5 sista 500 från spets på full väg före det.

Två norska hästar är värst emot. 5 Hickothepooh har varit bra alla fyra starter i Sverige, och han imponerade då han i vintras bara var överlägsen via 10 sista 700 i spåren på Åby. Det var ärligt talat klart sämre motstånd än han stöter på nu, men han kan springa. Var nära att hinna undan senast mot bra häst.

6 Red Team Rex vann enkelt då han var i Sverige och på Färjestad 29/1 och då han har bra dag kan även han kuta på bra, men har inte startat sedan dess i januari. 4 Obi Degato är bra och summor bättre utan skor, men visst lutar det åt skor i comebacken?

GS-5

A: 1 B: 6-11-2-10-8-9-5-12 C: 7-4-3

Spetsstrid: Lima Mermaid har inte varit så snabb från innerspår, men Oskar laddar och tror på tät som hon inte hittat till på tre försök med innerspår. Vi tror också på spets, Iniesta Bob emot?

Loppanalys: Bra hästar för klassen och jag blev imponerad av 6 Categorical i höstas då han vann hela fyra lopp. Han är en stridsvagn som man kan ta in luft med och det är ingen häst man kör snällt med. Det finns mycket kapacitet i honom och han gör mycket intressant årsdebut. Men på liret går jag emot, han har gått 17-jobb som snabbast kan nämnas.

1 Lima Mermaid såg strålande ut senast då han inte fick chansen bakom hästar och det intrycket skrek spela nästa gång! Nu blir det rycktussar och från ledningen ska hästen sedan slås. Var snabb med spår långt ut på vingen, men har aldrig spetsat på tre starter från innerspår. Nu är de inte jättesnabbt emot och det är spetschans och då kanske den helt enkelt vinner. Utgång på henne!

10 Ula Mil är intressant då denne gör debut för Gooparna. Hon tog senaste segern från ledningen på 15,5/2200 meter i oktober i Hamburg för Langeweg – men hann verkligen undan med minsta marginal. Gjorde sedan tre starter i Norge, utan seger. Det ska vara lite hetsighet i hästen och det kan nog passa att inleda med bakspår.

Jag måste ha med 11 Enzo Am som jag trodde på i V75 på Långfredagen, men det blev felkört med långsamt mellanvarv och vild avslutning och då hinner han inte med. Han var heller inte speciellt bra, men kan bättre och han får en chans till.

GS-6:

 A: 9-10 B: 8-7-3-1-5-2 C: 6-4

Spetsstrid: Lurigt då det saknas startsnabba. Digital Circle kan hålla upp med snabb kusk som fått iväg hästen klart bra och höll upp då man hade innerspår. Det känns som det blir solfjäder och han håller upp.

Loppanalys: Här garderar jag rejält för detta är skumt lopp. 7 R.K.King är en knepig häst, som inte gillar att resa då han brukar stressa upp sig och göra av med krafter på transporten, och före loppet. Måste garderas som favorit från svårt spår dessutom. 

Jag tycker att 9 Skyfall N.O. är mest intressant då den gått bra i Sverige tidigare och vann GS-lopp i börja av året. Senast blev det en nolla, men då satt hästen fast och tränaren låter klart uppåt inför detta och jag tror att han fäller alla med sin fina spurt.

10 Santiago Kyu brukar trava konstigt och det var väl inte 100 senast heller, men ändå bättre och sättet han avslutade 10,5 sista 700 på duger gott här och jag spelar DD öven med honom. Hoppas på barfota och bike som det var senast.

GS-7:

 A: 2 B: 5-13-12-11-7-6-1-10 C: 8-3-14-4-9

Spetsstrid: Merci Bråten var klart snabb då man laddade och med sommarbalans är det bra spetschans och hon körs där!

Loppanalys: Bra försök av Diamantstoet där 13 Qiao Q.L. är favorit, och hon är obesegrad felfri för Westerholm och var bra igen senast då man ryckte av skorna och hon spetsade hem loppet. Nu står hon i tredje ledet i spårtrappa och det är tufft, men bra är hon och kan greja det.

Min idé är 2 Merci Bråten som gjorde debut för Ruth senast och var summor förbättrad via 13 sista 700 i avslutningen och det var riktigt bra feeling på det. Lättas till sommarbalans nu är intressant då hon var lite tung i steget senast och jag tror på bra chans att hon spetsar hem loppet. Utgång och DD-spik!

12 Emmylou Love vann två raka hos Westerholm men senast galopp för orutinerad kusk. Nu får hon Jepson i vagnen och det är bättre och hon räknas tidigt.

Jag lägger upp 5 Alexia Marshall som kan mycket och det låter ovanligt bra från Magnus inför comebacken. Spelintressant pålle.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Beau Gamin levererade direkt i debuten för Bazire

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson