Att Day or Night In skulle vinna var kanske ingen skräll – men att han skulle göra det från spets däremot. Johan Untersteiner-hästen vann duellen mot Dante Boko och är nu klar för Olympiatravet.

Day or Night In vann på rappa 1.09,6 i Halmstad under påsken och att den insatsen inte var någon tillfällighet bevisade sexåringen i L.C. Peterson-Broddas Minne på Jägersro.

Dante Boko var nog de flestas favorit att leda loppet, men Day or Night In visade att han kan öppna riktigt fort också och kunde klämma sig förbi vid ingången av den första kurvan. 1.08,6 visade uret för de första 500 meterna.

Med 900 kvar styrde Lutfi Kolgjini ut Dante Boko från ryggen mot dödens och över sista bortre började hemmahoppet att ge ledaren rejäl massage. Fast Day or Night In lät sig inte skrämmas av den enträgna uppvaktningen – och behöll kontrollen över loppet.

Dante Boko levererade en förstklassig comeback men försöken att plocka ned ledaren var förgäves – Day Or Night In lättade undan över upploppet och kunde bärga segern säkert.

– Det här känns fantastiskt bra såklart. Jag tyckte han kändes ännu bättre i dag än i Halmstad senast. Jag hade bestämt mig för att prova en bit men hade ingen tanke på att vi skulle komma förbi Dante Boko, det var inga stora marginaler, sa Johan Untersteiner i ATG Live och fortsatte:

– ”Ludde” ville ju försöka slå mig förstås, det blev körning men jag hade bra feeling hela vägen.

1.11,7a över full distans var en bra segertid för Muscle Hill-sonen som nu är klar för Olympiatravets final om två veckor. Dante Boko tvåa på 1.11,8 medan Mindyourvalue W.F. fixade tredjepriset.

*****

*Stort kupongrens blev det i inledande Derby Trial. Storfavoriten Harran Boko öppnade i 1.10-tempo första 500 till ledningen, fick lugna ned farten men började se slagen ut i sista sväng då The Bucket List F. pressade på. Kort senare gick Harran Boko över i galopp och fick dagen definitivt förstörd.

The Bucket List F. gjorde ett kanonlopp i dödens, men kunde inte värja sig sista biten då Fritjof, körd av Johan Untersteiner, kom loss från vinnarhålet och avgjorde säkert. En härlig årsdebut därmed för Niklas Robertssons fine fyraåring som berikades med 150 000 kronor efter seger på 1.14,0a/2640.

– Man har ett litet stall och får fram en bra häst någon gång ibland. Jag har lagt ned min själ i det här hela vintern nu och så får man det här beskedet, det betyder så mycket för oss, jublade Niklas Robertsson i ATG Live.

*En häst som kommer bli synnerligen intressant i år blir Lutfi Kolgjinis superkapable femåring Rajesh Face. Dagens årsdebut var en riktig höjdare. Rajesh Face unnade sig en kort galopp vid ingången av sista sväng, men ”Ludde” sände framåt ändå. Med 1500 kvar hade man pressat sig förbi Master Crowe om ledningen.

I den positionen höll Rajesh Face jämn och hård fart och inte ens segerföljtetongen Olle Rols kunde utmana; han kom fram i dödens men fick ge slaget förlorat in på upploppet. Rajesh Face däremot stegade undan i läcker stil och vann mycket lätt på 1.12,0a full väg.

– Det var underbart. Jag behövde bara rycka tussarna så lade han in en extra växel. De andra var aldrig ens nära så jag kunde vinka åt publiken i stället, sa Kolgjini som också lät meddela att starter på andra sidan Atlanten gäller till sensommaren för den fine årsdeutanten.

*Riktigt läcker vinnare i lärlingsloppet. Tyske Lesperanza, tränad av Christian Lindhardt och körd av Jan Hansen gick direkt till ledningen – och stannade där ända hem. Ready Cash-stoet kunde vinna ohotad och till synes med krafter kvar efter att helt sonika stuckit ifrån motståndet över upploppet. 1.13,3a på 2140 var segertiden.

*Lutfi Kolgjini visste vad han hade mellan skalmarna i Klass 2. DontbreakthebankÅs fick öppna första 500 efter 08,4 för att komma till ledningen, men hade ändå modet att vinna säkert. Com Milton gick en fin trudelutt till slut, men ledaren höll enkelt undan på 1.12,1a över 1640 meter.

*Skräll genom Jerry Riordan-tränade Super War Horse, rattad av Kevin Oscarsson, i försöket av Bronsdivisionen. Fyraåringen gjorde loppet i rygg på ledande Aileron som fick Sobel Conway över sig i sista sväng. Det öppnade upp perfekt för Super War Horse som fick fritt – och avgjorde enkelt till seger på 1.13,9a över lång distans.

*I Klass 1 fick den svenska publiken stifta bekantskap med Steen Juuls segermaskin Bandit Brick – och det var en trevlig upplevelse. Femåringen körde sig till ledningen efter 500 meter, fick tryck i omgångar men höll för pressen. Bandit Brick försvarade sig säkert hela vägen och knäppte här sin 24:e seger i 26:e starten(!). Det på vinnartiden 1.13,3a över 2140 meter. (Foton: ALN).