Jan-Olov Perssons vasse fyraåring Tekno Eld visade framhovarna direkt i årsdebuten. Fjolårets Kriterie-vinnare avgjorde säkert i spurten på Bjerke.

Kallbloden var i centrum på Oslobanan Bjerke under lördagen och firma Jan-Olov Persson och Ulf Ohlsson fick segerdefilera efter H.M. Kongens Pokal för de fyraåriga hästarna. En seger värd fina 200 000 norska kronor.

Tekno Eld gjorde loppet som trea i andraspår. Tempot hölls högt; Valle Ask anförde fältet med Lome Diamant utvändigt om sig. Men Ohlsson lotsade fram sin häst i andraspår över sista bortre och sände till full attack in mot upploppet.

Svensken var starkast till slut och Tekno Eld kunde avgöra enkelt till seger på 1.26,1a över 2100 meter i denna sin första start sedan mitten av oktober. Plusbetyg både för Lome Diamant och Valle Ask som tvåa, respektive trea.

*Klassiska Jacob Meyers Pokal (200 000 nkr) för den äldre eliten såg en överlägsen vinnare. Adrian Solberg Akselsen körde Odd Herakles till ledningen och släppte aldrig någon nära. Ledaren gick ifrån med flera längder i sista sväng och vann väldigt lätt på 1.23,4 på 2100 meter.

Ulsrud Tea spurtade fint om än på behörigt avstånd till silvret, före Galileo. Här slutade Smedheim Solan som fyra efter en sen lucka. (Foto: ALN)