Senaste starten skedde i september, men Heavy Sound var på bettet direkt. Sexåringen avgjorde på snyggt sätt i sitt först framträdande i regi Daniel Redén.

Ken Warkentin-valacken Heavy Sound tillhörde sin kulls bästa i årgångsloppen, vann en E3-final och slutade tvåa bakom Readly Express i Derbyt som fyraåring, då tränad av Roger Walmann.

I fjol blev det dock bara tre starter och det hade gått sju månader sedan senaste starten då den numera sexårige travaren gjorde comeback på Axevalla under tisdagen. Det här var också första starten i den nya regin Daniel Redén, som haft hästen sedan årsskiftet.

I sulkyn satt emellertid som vanligt Kenneth Haugstad och han inledde som sista häst i det blott fyra hästar starka fältet. I spets gick favoriten Star Advisor Joli och så såg det ut till 700 meter återstod.

Då sändes Heavy Sound ut i andraspår och full attack blev det vid utgången av sista sväng. Heavy Sound kunde enkelt spurta ned ledaren över upploppet och så riktigt pigg ut. Segertiden fastställdes till 1.14,3a på 2640 meter och förtjänsten var 50 000 kronor.

– Det var häftigt att få köra honom igen, han ligger mig väldigt varmt om hjärtat, sa kusken Kenneth Haugstad till Vinnare V64.

*75 000 kronor var förstapriset i första testet till Stochampionatet, vilket såg en favoritseger i form av Sunwapta Goj som därmed i tre starter är fortsatt obesegrad för Malin A Karlsson. Fyraåringen ledde runt om för Oskar J Andersson på 1.17,8a över 2640 meter. (Foton: ALN).