Solvalla/Mantorp V64

Omgången: Det har kommit en hel del nederbörd över Stockholm och Solvallas banunderlag mår inte så bra. Detta trots att det enligt obekräftade rykten satsades  över tio miljoner för att få till banan nyligen. Mantorp rycker in så vi kan ta del av de fina tävlingar vi har idag. Det är fyra fina unghästlopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie. Bra sport. Spelmässigt såg  det också länge rätt spännande ut med jackpot även om det sedan blev rejäl pyspunka då storfavoriten Whitehouse Express ströks under eftermiddagen. EN seger senaste 30 till stall Redén och NOLL kronor intjänat vid hästens samtliga fyra årsdebuter.  Urtrist strykning men sann. Kort därefter ramlade det in strykningar och omgången är rejält sönderhackad. Kusken vi litar på denna kväll heter Mika Forss och gör resan från Finland. Mika är en toppkusk och jag spelar med två spikar körda av Mika Forss. Jag känner mig också tvungen att ta ställning i V64-2 eftersom det är så få hästar kvar så det blir spik där också. Jag spelar en mindre flerkupong. Där jag tål skrällar på slutet för där har jag alla gånger alla.

Mika Forss-spikarna: 5 Staro Miami i V64-3 samt 10 Creation Primero i V64-4.

Kompletterande spiken: 9 Furious Francis i V64-2.

DD-spiken: 4 Prosperpous i DD-2.

V64-förslag: Enbart för alla rätt. Spelas fyra ggr

1,4,5,6,7 (2-11)
9 Furious Francis
(6-7)
5 Staro Miami
(1-2)
10 Creation Primero
(2-14)
Alla startande (3-7)
1,2,3,4,5,8,9,10 (4-5)

5x1x1x1x12x8 = 480 rader x fyra = 1920 kr

DD-förslag: 3,7 – 4 x 500 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser:

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 1-4 B: 6-7-5-2-11-8-10 C: 9-3

Spetsanalys: Orutinerade treåringar och givetvis svåranalyserad spetsstrid. Finnick Sisu var inte bra med på noterna då han hade framspår bakom bilen och Djuses häst riskerar att bli över från sitt innerspår även om det rör sig om en snabb häst. Kolgjinis två bidrag (Fanucci Am och Felix Am) har hunnit med att visa en del galopp bakom bilen. Announcement däremot öppnade snabb till spets senast och det är åter Kontio upp. Kan mycket väl spetsa igen.

Loppanalys: Fina treåriga orutinerade löften och det kan lätt hända saker. Djuse har en mycket fin häst i 1 Finnick Sisu och det kan mycket väl vara bästa hästen här. Han har varit kalasfin vid sina två segrar som är tagna på övertygande sätt. Nu har han fått spår ett och det öppnar upp loppet då det är ytterst tveksamt om hästen kan vara med ordentligt första biten. Det kan strula. Hästen ser lite svår ut.

Robert Dunder gästar från Umeå och han har visat mycket fin stallform. Hans bidrag här heter 4 Even´s Cool Boy och det är en fin sort. Inledde travlivet med att galoppera bort sig men därefter har han grejat två segrar i mycket fin stil. Senast kördes han till ledningen mitt i loppet och vann väldigt lätt i ett billigt lopp. Svårt att veta hur bra hästen men det ser bra ut och Dunder borde inte resa i onödan. Banan på Mantorp kan bli helt olik hårda banan i Norrland som Dunders häst är van och det kan ställa till det.

6 Announcemant biter det bra för och senast var det spets och han höll emot utvändigt 7 Garret Mix hela vägen hem. Kan mycket väl spetsa hem även detta men även Garret Mix streckas.

Streckar även kapable men inte helt lätta 5 Felix Am. En riktig Ludde-unghäst, Mycket fart men även galopp.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 9 B: 6-7-5-10

Spetsanalys: Victor A.U. eller King City mot trolig spets.

Loppanalys V64-3: Inte många kvar och det känns som att det gäller att ta ställning. Jag går på 9 Furious Francis. Han visade  inget extra i årsdebuten efter tidig spets senast men har kunnandet och borde vara klart bättre nu. Spår nio beöver inte vara fel och massstrykningarna gynnar givetvis. Tränar bra och borde växla dessa hästar över upploppet.

6 King City blixtrar till ibland och distansen passar fint. Har tränat bra under vintern och han har gått bra efter uppehåll tidigare.  7 Origo Tilly är mycket gedigen och han avslutade klart godkänt bakom Food Money senast. 5 Victor A.U. kan räcka från spets men det känns inte så stimulerande att ta med alla dessa.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 5 B: 1-2-4-11-3-8-9 C: 10-7

Spetsanalys: Treåriga ston och svårbedömt. Adi Gallia har öppnar bra. Staro Miami är en mycket snabb häst som nu gör bildebut. Har provat bilen i jobb och uppträtt bra. Forss är inte säker på att han laddar. Tzarina Face är inte helt stabil.

Loppanalys: Mika Forss är min nyckelkusk i omgången och det behöver inte vara fel då han är skicklig. Här kör han obesegade löftet 5 Staro Miami som ser ut att vara av bästa märke. Hon har vunnit tre av tre i obesvärad stil och gjort det på olika sätt. Hon har provats bakom bilen och skött sig bra. Senast avgjorde hon mycket lätt från andrapar utvändigt via 14,5 sista 700 och det är härlig gång i det här stoet.

– Hon möter nu tuffare hästar och det något av elddop. Hon verkar dock bra och har klarat bilen bra i jobb. Jag vet inte om jag laddar eller inte men oavsett upplägg är det min bästa chans, säger Mika Forss.

Jag tror hon vinner detta och spikar. 1 Adi Gallia var tvåa bakom min spik senast och vann på bra sätt senast. Är nog värst emot men borde inte räcka.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 10 B: 2-14-13-11-2 C: 5-1-3

Spetsanalys: Få hästar på startvolten och troligt att en alert Erik tidigt är i spets med Crazy Man Ås. Creation Primero kan få överta.

Loppanalys: Här kommer nästa Mika Forss-vinnare då jag spikar Stig H: s nyförvärv 10 Creation Primero. Jag har sett hästen en del i Finland och hästen gör ett klart bra intryck för sin låga klass. Det är bra driv i den här pållen som fungerar bra såväl med tätkänning som med ryggresa. Han fungerade inte som bäst på slutet i fjol och blev flyttad till Stig H. Hästen har tränat bra och han gjorde ett gott intryck vid kvalet senast. Stig H gömde då hästen i köm men körde till upploppet ner och det bet bra och hästen såg bra ut. Visst har han varit borta länge men han är säkert så pass väl förberedd att han ska duga mycket gott här. Springspår på tillägg utan springband talar för en bra position direkt och sedan är det toppchans. Mika Forss har vunnit lopp med honom tidigare och får köra ikväll. Massa strykningar och det kan bli tidig spets som bonus.

– Jag gillar hästen som är bra för klassen. Han bör öppna fint och han ska tydligen träna bra. Visst är det tufft att komma ut efter uppehåll men han ska räknas tidigt, säger Mika Forss.

2 Crazy Man Ås kan leda länge och stall Walmann verkar nöjda med duon 14 Jagger Zon och 13 Bailiff.

Loppanalys V64-5:

Ranking:  A: 3-7 B: 2-4-10-5-9-11-12-1-6-8

Spetsananalys: Baronesse Ima öppnar bra och har ha god spetschans från spår två.

Loppanalys: Fyraåriga ston och omgångens kanske mest öppna lopp. Mycket jämna hästar och jag streckar på. Tipset på chans till 3 Vedalia. Reijos hästar verkar nämligen ha hittat stilen på allvar igen och då gäller det att vara med på noterna. Vedalia gick i mål med sparat senast och gav ett laddat intryck. Bra läge här och vi lär få se biken på. Klart intressant och tipsetta.

7 Whelk är en mycket fin sort som bör duga gott även här. Vann på mycket rejält sätt senast och hon är bra varje gång. Troligt med bike ikväll och det är spännande. Givet bud.

2 Baroness Ima kan spetsa hem loppet. Som hon gjorde senast. Fick då en tryckare och var klart bra. Dessutom ytterligare lopp i kroppen nu.

4 Hermes Boko är klart bra i grunden men det är årsdebut. Räknas på kapacitet.

–  Hon är bra men senast var hon sjuk. Har nu fått två banjobb och visst lär det saknas något. Jag ligger lite lågt, säger Mika Forss.

10 Mily räknas också direkt. Peters hästar brukar prestera bra direkt och Mily duger fint då hon har en bra avslutning. Peter låter också nöjd.

Båths duo 5 Fantasy In och 9 Virunga få också plats på lappen.  Fantasy In har lopp i sig och satt fast senast och är kanske vassare för dagen. 11 Catch my Love spurtar bra. 12 Ensemble Am såg mycket laddad ut som fastlåst senast.

Jag har lite svårt att sätta stopp här och tar med hela ligan.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 4-5 B: 9-1-3-8-10-2

Spetsanalys: Prosperous öppnar bra och har fin chans på spets. Tidig spets två gånger av tre med liknande läge bakom bilen. Global Un Poco kan tänkas utmana.

Loppanalys: Fyraåriga hingstar och valacker och ganska öppet även här. Jag tippar och spelar DD med 4 Prosperous som jag tror kan sno åt sig ledningen och det är värdefullt. Han vann på bra sätt senast och hade då varit ifrån någon inför den starten. Bör vara bra kurva på Lindgrens häst som blir svårtuggad från spets.

5 Global Un Poco är en bra utmanare och tanken är att det ska bli barfota ikväll. Lopp i kroppen även här och vettigt läge. Kuppade till sig ledningen mitt i loppet senast och var inte långt borta.

9 Transcendence har blivit allt bättre och säkrare på benen. Är stark och rundade lätt till seger i billigare gäng senast.

1 The Bucket List var kriteriefinalist i fjol och Burman brukar ha  vältrimmat direkt. 3 Neelix kan en del felfri och 8 Eldorado B. har löpt bra och räknas trots läget. Tog sig förbi Global Un Poco senast. Strykningarna underlättar. Jag tar alla hästar här också.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson