Det har gått ett år sedan Unicka och Vampire Dany fördes bort. Ännu vet man inte var hästarna befinner sig. Ägarna har gett upp travet och avvecklat sitt stall.

Det var i början av mars förra året som Unicka, som hölls som Italiens nästa stora travarstjärna, och stallkamraten, den talangfyllde Vampire Dany, försvann från sitt stall utanför Pisa.

Polisen kunde snart konstatera att de båda hästarna hade kidnappats, men historien kvarstår ännu som ett stort mysterium. Ett år senare, tycks ingen veta var hästarna befinner sig. Ägaren, Gianluca Lami, bakom pseudonymen Scuderia Wave, har nu avvecklat sitt stall i Italien.

– För oss, min hustru och jag, är travsporten något glömt. Vi har avslutat vårt stall i Italien och sålde de hästar som vi hade. Hästarna som vi inte kunde sälja är flyttade till Frankrike där de tävlar för Wave France-stallet, säger Gianluca Lami till La Nazione.

I november skedde ett genombrott i utredningen. Två personer greps, misstänkta för inblandning i bortförandet. Men gripanden har inte lett till någon dom – och några spår efter hästarna finns ännu inte.

Polisen hävdade då att man säkrat bevis för att Unicka och Vampire Dany fortfarande fanns i livet. Men var, är frågan. Närbelägna stall har genomsökts utan att finna några spår. Spekulationer, vilka framförs i La Nazione, menar att hästarna kan befinna sig i Östeuropa där kontrollerna inte är lika noggranna. Polisen menar att man fortfarande är säkra på att de är i livet.

Läs även: Kidnappningen: Två gripna – hästarna lever
Läs även: Detektiver anlitas för att hitta kidnappade hästar
Läs även: Italienska stjärnan borta – kidnappad i stallet