Det nya upplägget av Åby Stora Pris ser ut att locka de allra bästa fransmännen. Nu har inte bara Bird Parker tackat ja till att komma – utan också Bold Eagle.

Bold Eagle imponerade stort i söndagens Grand Critérium de Vitesse och tar sikte mot en ny start i Elitloppet i slutet av maj. Men den franske världsartisten ämnar göra fler besök på svensk mark i år.

På tisdagen kunde Åbytravet släppa nyheten att Bold Eagle aviserar en start i Åby Stora Pris. Klar för loppet är också Bird Parker, som haft en strålande vinter hemma i Frankrike.

– Den stora målsättningen med att göra om Åby Stora Pris var att locka de allra största namnen och nu känns det verkligen som att vi är på rätt väg. Att få ett ja från både Bold Eagle och Bird Parker känns otroligt stort och jag är väldigt stolt över att få hit två av världens bästa hästar, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Efter att Åby Stora Pris genom åren avgjorts genom ett antal olika upplägg, på sistone genom heatlopp över sprinterdistans, har banan tagit beslutet att göra om sin storloppsklassiker till ett stayerlopp över 3140 meter med bilstart och ett förstapris på två miljoner kronor. Loppet körs den 11 augusti. Något som onekligen fallit fransmännen i smaken.

Att kretsen kring Bold Eagle nu aviserar en start i Åby Stora Pris, betyder även att man inte kommer att vara aktuella för Solvallas nya satsning The Showdown, duellen som avgörs bara tre dagar senare, den 14 augusti. (Foton: ALN).

Läs även: Bold Eagle ruskig på Rivieran – vann på 1.08,9