Uza Josselyn övertygade i lördagens Prix du Plateau de Gravalle – och nu är stoet klar för Elitloppet. Den dansk-födda men i Schweiz tränade hästen fick den andra rosa biljetten.

Det sjuåriga stoet Uza Josselyn är redan klar för Elitloppet. Efter att hästen på lördagen vunnit Prix du Plateau de Gravalle på Vincennes kom inbjudan från Solvalla.

– Jag tycker att hon har alla kvaliteter som en bra Elitlopps-häst ska ha. Hon har varit med i de tuffaste loppen och vann Nationernas Pris i fjol, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i V75 Direkt.

Uza Josselyn kommer därmed utgöra ett intressant inslag i årets Elitloppet. Hästen, som är född i Danmark, tränas i Schweiz av René Aebischer. Före lördagens seger har hon slutat trea i Prix du Luxembourg och sexa i Prix de France. I höstas tog en storseger i klassiska Nationernas Pris.

Uza Josselyn, som brukar köras av Alexandre Abrivard, har vunnit 24 av 41 starter och tjänat cirka 6 miljoner kronor. Hon är, efter Readly Express, den andra hästen att bjudas in till Elitloppet.

Läs även: Bazire-skräll med Davidson i Prix de Sélection