Tidigare i veckan meddelade Carl Johan Jepson att han bojkottar Färjestad efter att ha riktat kritik mot en av banans domare. Nu har funktionären sagt upp sig.

Kusken Carl Johan Jepson berättade tidigare i veckan att han hade för avsikt att tills vidare inte tävla mer på hemmabanan Färjestad. Anledningen var att han ansåg sig felaktigt behandlad av en av banans domare.

Färjestad har kallat till ett möte för att höra alla parter på måndag, men nu kan Nya Wermlands-Tidningen berätta att den aktuelle domaren inte kommer medverka – han har i stället sagt upp sig och med omedelbar verkan lämnat sitt uppdrag.

– Väldigt olyckligt, jag hoppades vi skulle lösa det här. Just nu kan vi på banan inte göra något mer, personen är bestämd i sin åsikt och har tagit illa vid sig av det här. Nu blir det ett möte med mig, måldomaren Klas Persson och Carl Johan Jepson på måndag i stället, säger Johan Almsköld, sportchef vid Färjestad, till Nya Wermlands-Tidningen.

Carl Johan Jepson har valt att inte uttala sig om domarens beslut, men poängterar för tidningen att hans kritik inte är riktad mot övriga funktionärer på Färjestadstravet. (Foto: ALN).

Läs även: Bojkott: Jepson vill inte tävla hemma på Färjestad