Björn Goop levererade en härlig skrällvinst i tisdagens quinte-lopp på Vincennes då han segrade med Danne Edel.

Björn Goop presenterar vinnare på Vincennes i parti och minut. Vid tisdagens tävlingar på Paris-banan var det Danne Edel som lotsades till segern, i denna åttaåringens andra start i regi Goop.

Danne Edel började från bakspår men kunde gå med i tredjespår i det hårda tempot, första 600 gick efter 08,4. Med 800 meter kvar hade Björn forcerat fram Danne Edel till ledningen och svensken skaffade sig några längder genom sista sväng.

In över upploppet såg stallkamraten Panoramic ut att kunna utgöra ett allvarligt hot, men när denne gick över i galopp kort före mål blev segern säker för en riktigt rejäl Danne Edel.

Vinnaren, som här tjänade 24 300 euro, noterades för 1.12,4a över 2100 meter. Favoritlirad i loppet var M.T. Joinville körd av Jorma Kontio. Ekipaget stod åter för en stark insats, men fick en tung resa fram från sitt bakspår och gjorde stora delar av loppet i tredjespår. M.T. Joinville kunde ändå knipa ett fjärdepris, tre tiondelar från vinnaren.

…och som om inte det var nog satte Björn Goop några lopp senare också dit Tellmeastory och ordnade en dubbelseger för stallet. Sexåringen avslutade kvickt invändigt och hann dit på 1.16,2 över 2850. En seger värd 20 700 euro. (Foto: ALN).

(texten uppdaterad)