Från oslagbar till ständig tvåa. I årets vintermeeting har Bold Eagle fått spela andrafiolen – men förlusterna har varit knappa.

Grand Prix de Wallonie i Belgien, den 5 augusti. Det är den senaste segern för Bold Eagle. Efter det har den franske superstjärnan noterats för den sällsamma raden av sex raka – andrapris.

Förra vintern gjorde han rent hus i de största loppen på Vincennes och blev den förste på över fyrtio år att vinna ”triple couronne”, men i år har resultaten alltså blivit annorlunda. Hur står det till med ”Örnen” egentligen?

I en artikel på franska travmediet Equidia reder man ut Bold Eagles fem raka förluster i vinter, med start i Prix du Bourbonnais fram till söndagens Prix de France. Förlusterna har varit knappa, visar det sig; en uträkning visar att han, sammanlagt, i de fem loppen missat segern – med 0,68 sekunder.

Noterbart är också att Bold Eagle med sina cirka 4,3, miljoner kronor intravat är vintermeetingets näst vinstrikaste, endast överskuggad av Readly Express som genom sin PdA-seger tjänat ihop 5,1 miljoner kronor.

Bold Eagle tangerade som tvåa också sitt tidigare löpningsrekord i Prix d’Amérique, medan han, som tvåa, underskred fjolårets tid i Prix de France med en halv sekund.

Något titelförsvar i Prix de France den 25 februari blir det dock inte, det har stallet tydligt deklarerat. I stället tar man nu sats mot en trolig första start i Critérium de Vitesse och senare i vår Elitloppet. Två potentiella möten med Readly Express. (Foton: ALN).

Läs även: Nya beskedet: Elitloppet på Bold Eagles schema