Nej, Jean-Michel Bazire kommer inte till Elitloppet – men uteslutet är dock inte att Prix de France-vinnaren Bélina Josselyn förgyller Solvallas superlopp.

Pusselbitarna börjar läggas till årets Elitloppet. Readly Express är redan inbjuden och Bold Eagle har loppet i den preliminära planen.

Solvallas sportchef Anders Malmrot besökte Vincennes vid söndagens Prix de France. Vinnaren Bélina Josselyn står mycket högt på önskelistan till sista söndagen i maj. Och det verkar inte omöjligt alls att Frankrikes bästa sto kan komma att dyka upp i Elitloppet.

– Jag pratade med Bazire efter loppet också och han själv kommer inte att komma, det gjorde han ganska klart för mig. Men han lämnade en öppning för att hästen kan komma, det är vad vi jobbar på, att det ska lösa sig, säger Anders Malmrot i en intervju med Trav 365.

Jean-Michel Bazire, som vunnit Elitloppet två gånger som kusk, har inte kört i loppet sedan 2011. Den franske mästerdrivern tävlar ogärna på svenska banor, då han anser sig orättvist behandlad av de svenska domarna.

Men träningen Bélina Josselyn kan alltså bli en Elitlopps-häst. I Bazires stall finns även Aubrion du Gers, vinnaren av Trotting Masters som kallats Europas bästa valack. Även han finns med på listan för tänkbara hästar i Elitloppet. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de France: Bélina Josselyn i häftig slutstrid