Lionel kommer inte starta i Prix de Paris, utan åker till Sverige och Daniel Redén för att i stället jobba mot titel-försvaret i Olympiatravet.

För Lionel slutade Prix d’Amérique i galopp och efteråt kunde konstateras att hästen fått en trampskada. Förhoppningen var att fuxen skulle komma i ordning till Prix de Paris, ett lopp som han vann för två år sedan, men nu har planerna ändrats.

– Skadan är på väg att läkas, men det är fortsatt ömt och det spricker upp igen när han joggar. Därför är det inte rättvist mot hästen att ta ut honom i Prix de Paris, säger ägaren och kusken Göran Antonsen till tgn.no.

Därför avslutas Frankrike-vistelsen den här vintern för Lionel som nu i stället återvänder till Daniel Redén i Sverige för att laddas mot vårens och sommarens uppgifter. Norrmannen är ju regerande mästare i Olympiatravet.

– Det första målet är att försvara segern i Olympiatravet. Efter det finns många möjligheter. Elitloppet skulle vara kul, om vi får en inbjudan. Jag hoppas också starta i Norge, han är ju regerande norsk mästare, säger Göran Antonsen.

Läs även: Lionel halt efter PdA – men nu lugnande besked