Starten i Prix de France blev den sista för Wild Honey. Nu väntar ett möte med Propulsion i aveln för stoet med nästan fjorton miljoner intravat.

Det är på Stall Zets sajt som man låter meddela att tävlings-karriären avslutas för Wild Honey. Det sexåriga stoet gjorde sin sista start som oplacerad i söndagens Prix de France.

Cantab Hall-dottern Wild Honey började sin karriär som mycket framgångsrik i årgångsloppen i USA för Jimmy Takter. Bland hennes meriter finns segrar i bland annat Hambletonian Oaks, Kentucky Futurity Filly och Breeders Crown.

Till fyraåringssäsongen kom hon till Sverige och Daniel Redén i vars regi hon bland annat vunnit Fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen och Lovely Godivas lopp. Hon har också deltagit i Prix d’Amérique de två senaste åren.

Wild Honey slutar karriären med 26 segrar på sina 51 starter och 13,7 miljoner kronor på kontot. Hennes rekord 1.08,9a travades vid segern i Kentucky Futurity Filly som treåring.

Nu väntar en högst intressant framtid som avelssto. Den första partnern är redan bestämd – hon ska under 2018 betäckas med stallkamraten Propulsion. (Foto: ALN).

Läs även: Prix de France: Bélina Josselyn i häftig slutstrid