Propulsion stod åter för en stark insats men fick nöja sig med tredjepriset i Prix de France. Nu verkar det som om det är färdigtävlat i Frankrike för den här vintern.

Efter bronset i Prix d’Amérique var förhoppningarna mycket höga på Propulsion i söndagens Prix de France. Det svensktränade hoppet gjorde ett nytt topplopp men tog en ny bronspeng – efter att både Bélina Josselyn och Bold Eagle varit före i en tuff slutstrid.

– Hästen gick jättebra. Vi fick ett okej lopp, men de två som vi fick stryk av var också väldigt bra hästar. Det blev lite trångt sista biten, men det hade ingen betydelse för resultatet, sa kusken Örjan Kihlström till Equidia efter loppet.

Tränaren Daniel Redén var besviken efteråt. Själv körde han Call Me Keeper som aldrig fick chansen i loppet, från kön kunde han se Propulsion noteras för tredjeplatsen.

– Även om det har tickat in mycket pengar under vintern är det ju segrarna som man strävar efter. Alla min hästar har fått slita hårt på Vincennes, men nu packar vi ihop våra saker och åker hem, säger Daniel Redén till sulkysport.se.

Propulsion har tjänat cirka 2,5 miljoner kronor på sina fyra starter på Vincennes i vinter. Men till Prix de Paris om två veckor deklarerar man, liksom fjolårsvinnaren Bold Eagle, att man avstår. Fokus ställs i stället mot Elitloppet i slutet av maj. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de France: Bélina Josselyn i häftig slutstrid