V64 Eskilstuna 12/2

Om omgången
Inget jackpot(!) och inget direkt hett speldrag. Spelar med största favoriten som spik och tvingar sedan in 1/3 favoriter som utgångshästar för att kunna tåla två svåra vinnare. Med spel för endast alla rätt kan det med träff bli fin återbäring.

Bästa spiken
7 Stoneisle Ocean V64-5

Utgångshästar
3 Mon Etoile V64-1
6 Sigel Garline V64-3
4 Pazcal V64-4

Bästa skrällen
4 King Jordan V64-6

V64-system
A: 3. B: 1-2-6-7-8-10 (9, 4)
1-4-9 (8, 10)
A: 6. B: 1-4-7-11-13 (10, 8 )
A: 4. B: övriga tio startande (4, 6)
12 Stonisle Ocean (5, 7)
1-2-4-7 (9, 12)

Ramen på 5544 rader reduceras med 64% till 1944 rader/kronor med kravet att minst 1 A-häst måste vinna. Endast V6.

Dubbelspelet
12 – 7 x 700
12 – 4 x 300
1000 kr.

Missa aldrig våra tips! Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

Analyser och ranking:

V64-1

A: 3. B: 7-8-2-1-6-10. C: 9-4-5.

Spetsanalys:
Småklurigt. 1 Remember Rivner är kvick iväg och får gälla som favorit. 6 Affe Road har ensamt springspår men det gäller för kusken att pricka med… 3 Mon Etolie gör första starten med voltstart i Sverige vilket känns svårbedömt även om hästen är kvick i benen.

Loppanalys:
3 Mon Etolie tog skalperna av såväl Southwind Feji som Kash Brodda på Halmstad i somras och vann då överlägset från ledningen på 12,8 full väg med Björn Goop. Hon är alltså riktigt bra för klassen och visade även toppform senast då hon rätt enkelt avväpnade Aronssons Pompano Euphoria från ledningen efter en vass finish. Hon bör vinna detta utan strul från ett bra startspår, men det oroar lite att hästen inte testat svensk voltstart ännu och därför fick det bli utgångshäst. Rätt öppet lopp om hon bränner dessutom.

7 Jeepster är bästa hästen men tillägg är inte hennes grej riktigt då hon är snabb ut och trivs bäst i spets. Hon gick okej senast mot bra hästar och häst mot häst duger hon bra i det här loppet.

8 Quite Windy är rejäl och visade bra spänst i finishen senast vid segern. Var billigt lopp då men hon tillhör de bättre här. 10 Dionne Sisu vinner inte så ofta men är en vass spurtare som gynnas av ett rätt litet fält och enklare motstånd nu.

Tar även med tre starthästar bakom min utgångshäst. 1 Remember Rivner har spetschans och kan blixtra till därifrån ibland. 2 Wake Up America vann över distansen näst senast och Freddan har börjat året klart bra med sina hästar. 6 Affe Road gick rätt bra i skymundan från kön senast och det finns nog viss spetschans trots Jorma från springspår…

V64-2

A: 9-1-4. B: 8-10-6-7. C: 3-5-2.

Spetsanalys:
4 Quota spetsade senast efter snabb öppning och är spetsfavorit igen. Eller släpper den till 9 Swimming Pool?

Loppanalys:
Här gör starke 9 Swimming Pool debut i monté vilket borde kunna passa honom bra. Möjligt att han är för bra för det här gänget med säkra Sofia Adolfsson men det är inte alltid att gissningen på första montéstarten stämmer och som oväntat stor favorit är det givet att gardera.

1 Relation trivs under sadel och vann på Solvalla senast då han var starkast på en krävande bana. Verkar som man siktar på rygglopp igen och läget passar bra för det.

4 Quota var tvåa från ledningen senast trots uppehåll och höll då riktigt bra. Länge distans nu känns inte som ett plus men i gengäld har märren lopp i kroppen så även hon får plats på kupongen med tanke på att hon bör spetsa igen. Dessa tre höjer sig ett snäpp och får bilda kortlopp.

Nämner dock även 8 Twins Vici Lime som gjort ett bra prestationer i monté men det verkar inte som formen för dagen är den rätta för att vara aktuell här.

V64-3

A: 6. B: 1-11-7-4-13-10-8. C: 14-5-9-2-12-3.

Spetsanalys:
1 Ridgehead Melanie borde få överta av 2 El Divo Later. Offensivt upplägg av 6 Sigel Garline efter en bit är att vänta, men han har snävt spår i starten och lär inleda försiktigt.

Loppanalys:
Långlopp där jag tycker 6 Sigel Garline är klart bästa hästen och enligt min bedömning av vinstchans borde han vara större favorit än han är. Näst senast vann han över aktuell distans utvändigt ledaren och var då rejäl. Senast spelades han oväntat hårt nog till favorit mot kapabla Divine från bakspår och galopperade då bort sig tidigt efter att agerat orytmiskt från start. Spår fyra i volten är inget plus men han har klarat det förut och bör gå iväg felfritt. Sedan har han bra chans att vinna detta. Utgång nr 2!

Kan dock smälla här om han kommer bort. 11 Chip ’n Joy är klar andrehandare men den segervane fyraåringen står byngligt till och var inte som bäst senast så inte säkert det blir någon av dessa två ändå.

Jag rankar istället 1 Ridgehead Melanie som tvåa då den är stark och skulle kunna stånka undan i ledningen som senast. Två raka galopper även med Kajan i vagnen säger dock en del om osäkerheten kring hästen.

7 Coktail Bri skrällvann senast från ledningen och slog då ett par dugliga hästar. Gången före satt den fast så riktigt bra form på den kanten. 3 Red Miles är en trög sort och inget extra men har Ohlsson upp och de vann ju senast de kamperade tillsammans näst senast. 13 Boynton har kapacitet som duger men känns svårbedömd i comeback men stallet har ju visat högform det nya året. Tar dessa sex pållar i systemramen, kanske de två sista B-rankade också kan tänkas om man får råd till det…

V64-4

A: 4. B: 6-9-3-5-12-1-8. C: 2-11-7.

Spetsanalys:
4 Pazcal är snabb och borde komma förbi 1 Tartlet och hålla ut 6 Shannon Broline.

Loppanalys:
Mycket lågklassigt lopp över kort distans för amatörer. Känns som givet att gå för skräll då det kan bli rejäl körning över stressiga 1640. Men ändå kan det vara så enkelt att favoriten 4 Pazcal leder från stat till mål. Hann vann senast från ledningen och verkar trivas extra bra där då samtliga tre segrar är tagna därifrån. Utgång nummer tre, men här tar jag med alla bakom för att inte lämna något åt slumpen…

6 Shannon Broline är ingen vinnartyp men hon räknas ändå tidigt här med lopp i kroppen och en hygglig insats senast som fyra efter uppehåll från bakspår. Hästen är startsnabb men jag tror inte det räcker för att lugga min spetsfavorit på täten. Shannon Broline har mött bra hästar som tvåa ett par gånger och kanske det kan bli första segern i denna lämpliga omgivning.

9 Rally Frans tycker jag är mest prisvärd i loppet, den ser inte så tokig ut. Näst senast hängde den med på bra tid som tvåa och senast hade den nog varit långt fram utan galopp. Överpace vore en fördel för den här. Underspelad!

3 Puccini är mycket spelad men den ger ett litet trög intryck och känns överspelad då spelad till 20%. Rankar därför ner den ett par hack. Nämner även 5 Fast Cash S.F. som inte är märklig, men den körs av loppets klart vassaste kusk i Niclas Benzon.

V64-5

A: 12. B: 5-7-14-1-3-6-13-10-15-2. C: 9-11-8-4.

Spetsanalys:
3 Zilence med Jorma är spetsfavorit initialt. Men släpper nog när favoriten 12 Stoneisle Ocena kommer efter en bit?

Loppanalys:
Spårtrappa och det är väl just det som skulle kunna fälla favoriten 12 Stoneisle Ocean här. Från spår tolv lär det innebära en tung inledning och förstavarv innan hon kommit ner i banan. Men hon är tuff den här och motståndet så dåligt så jag spikar i alla fall. Hästen har vunnit 5/9 starter hittills i karriären och tog ner Farouk B.R. på Solvalla senast efter en vass avslutning. Hon tål även göra jobb så det fick bli spik. Garderar man loppet krävs nog många streck då det är ett rätt svårrankat lopp bakom favoriten. En eller många är min känsla.

5 Carla d’Eronville är stark och kan dra nytta av om favoriten får bränna mycket krut i spåren. Carla är stark men har inte startat på ett tag och är ingen snabbstartare heller. Dessutom känns hon som typen som behöver ett lopp i kroppen först. Ändå klart värsta hotet på förhand då övriga ser riktigt klena ut.

V64-6

A: 7-2-1-4. B: 9-12-6-10. C: 5-8-3.

Spetsanalys:
1 Puketorps Julius är snabb och har ett passande innerspår. Tror ändå 7 Athos Race kan komma förbi om starten prickas.

Loppanalys:
Här kan det vara läge att få betalt på 7 Athos Race som svek senast på Solvallas regntunga bana. Jag hade lite känsla för att den skulle missgynna honom då han är en stor maffig typ så han får en ny chans. Hästen är snabb ut och har öppnat snabbt från springspår förut. Att han inte skulle passa i ledningen köper jag inte alls, jag tror alltså den sämre insatsen senast berodde på banan.

Men lite orolig är man ju efter insatsen senast ändå och jag tar med tre till på V64-spelet. 2 Pols Crazy Diamond är bäst av motståndarna men han har snävt startspår och kan knappast vara med och köra om ledningen. Han är kapabel och kan förstås vinna ändå. Jag har även noterat Freddans stallform med vassa 21% i segerstatistik under 2018.

1 Puketorps Julius är bra i spets och har chans att ta den från innern då han öppnat bra från det spåret förut. Senast kom han inte till ledningen och gick okej, men han känns klart vassare när han får springa på innerspår. Om ledning så kan det hålla ända hem, men han möter samtidigt några som är bättre så jag står över den på DD-spelet som betrodd.

Chansar istället med DD-spel på 4 King Jordan som jagar revansch efter att blivit av med segern senast för trängning på bortre långsidan. Hästen gick väldigt bra till slut då (slog 1 bl a) och inte omöjligt han kan ta ner dessa också om han är lika bra igen. Fyra streck känns rätt stabilt.

Tipsredaktör: Stefan Jönsson.