Kanske kommer Bold Eagle till Elitloppet ändå? Efter att första ha stängt dörren för starter i utlandet i år – öppnas den nu igen. Elitloppet finns med i den franske stjärnans preliminära schema.

Bold Eagle missade chansen till sin tredje raka seger i Prix d’Amérique då han fick stryka på foten efter den häftiga duellen mot Readly Express. Dagarna efter loppet, gick teamet ut med att ”Örnen” inte skulle göra några starter utanför Frankrikes gränser i år.

Därmed såg det mörkt ut för alla svenska Bold Eagle-fans inför Elitloppet. Men den frågan tycks inte vara avgjord ännu.

På Bold Eagles officiella Twitter publicerades på torsdagen listan på de lopp som man preliminärt tar sikte mot de närmaste månaderna. Där finns Elitloppet med.

Den franske supertravaren har som närmaste uppgift att försöka försvara sin titel i Prix de France. Det loppet körs nästa söndag, den 11 februari. En ny start i Prix de Paris, ytterligare två veckor senare, tycks dock inte vara högaktuellt i år.

I stället är den preliminära planen Grand Critérium de Vitesse i mars, ett lopp som därmed skulle kunna bli ”revanschmötet” då tränaren Timo Nurmos deklarerat ett intresse för loppet med Readly Express.

För Bold Eagles del finns sedan också Prix de l’Atlantique, som körs på Enghien i slutet av april, med i schemat. Därefter kan alltså en ny dust i Elitloppet bli verklighet. Trots tidigare besked.

– Om hästen är i ordning och får en inbjudan är planen Solvalla, säger ägaren Pierre Pilarskis svenske agent Francois Jamier till travronden.se. (Foton: ALN).