Det var en del oro kring Lionel sedan hästen blivit halt efter galoppen i Prix d’Amérique. Men nu kan något mer lugnande besked lämnas.

Det norska hoppet Lionel var trea i Prix d’Amérique i fjol men i år slutade äventyret i en galopp för den fuxige fantomen. Hästen trampade sig i samband med galoppen, fick ett rejält sår och man befarade att det kunde orsakat en allvarligare skada.

Men veterinärundersökningen som genomfördes på måndagen var positivare. Där kunde konstateras att det inte rörde sig om någon senskada, utan endast en trampskada. Det skriver både rikstoto.no och tgn.no.

Lionel är nu satt på en antibiotika-behandling och kommer inte att delta i Prix de France, men siktar på att vara tillbaka i styrkeprovet Prix de Paris den 25 februari. Ett lopp som han vann för två år sedan. (Foto: ALN).