Det var en riktigt mäktig uppvisning som publiken på Vincennes fick uppleva när Traders aldrig släppte mot-ståndet nära i Prix de Cornulier.

Traders blev omtalad då han 2016 slog Bold Eagle i efter en duell i Prix Marcel Laurent. Under vintern har sexåringen vässats i monté och på söndagen kom hingstens största framgång i karriären. Traders var grym i Prix de Cornulier, världens tuffaste montélopp med 315 000 euro i förstapris.

Till den här starten hade tränaren Philippe Allaire plockat av Traders samtliga skor och det syntes tidigt att hästen var ordentligt taggad för dagen. Yoann Lebourgeois i sadeln avancerade fram Traders direkt via spåren.

Draft Life, en annan av de mer betrodda, tog ledningen när fältet mötte publikplats för första gången, men kort senare pressade Traders sig förbi och kom sedan att anföra loppet hela vägen.

Favoritspelade Bilibili, som var trea i Prix de Cornulier i fjol, kom fram som första häst utvändigt men när hästarna gick in över den bortre långsidan valde Alexandre Abrivard att krypa ned som tredje häst på innerspår.

Traders öste nämligen för fullt framme i spets. De första 1200 hade gått efter 12,3 men nu visade uret för 1700 meter på snabba 11,1. Fältet började dras ut och det vara bara Draft Life, i rygg ledaren, och Bilibili skuggande som trea som förmådde haka på.

Men förbi kom de då aldrig. Traders fortsatte i mäktig stil och attackerna bakom över upploppet skedde förgäves. Traders stack undan helt ohotad sista biten till högst imponerande seger.

Segertiden var i klass med prestationen. Klockorna visade upp 1.11,3 över 2700 meter, vilket putsade det löpningsrekord som Quif de Villeneuve satte för sex år sedan med hela sju tiondelar. Både tvåan Draft Life (11,5) och trean Bilibili (11,7) gick under det gällande Cornulier-rekordet.

Ryttaren Yoann Lebourgeois tog här sin andra seger i Prix de Cornulier. För den framgångsrike tränaren Philippe Allaire var det här den tredje; han har sedan tidigare två inteckningar, båda med First de Retz som segrade 2000-2001.

Sin första Cornulier-vinnare fick Ready Cash se. Han är far till Traders som är född i Italien, vilket betydde att det här var den första icke franskfödda vinnaren i loppet sedan 1937 då Net Worth vann.

Svenskarna satte hoppet till Björn Goop-tränade Reckless som fick en bra start och inledde i rygg på ledaren, vilket senare byttes till fjärde par invändigt. Reckless letade sig ut i andraspår i den sista kurvan men hade då ”mil” fram till täten. Svensken kom i mål som tia på 1.13,1.

Canadien d’Am, med Franck Nivard i sadeln, gjorde en bra avslutning i skymundan som fyra, medan Catalogne norpade femtepriset. Fjolårsvinnaren Bellissima France gjorde loppet mitt i fältet och räckte inte denna dag, hon kom i mål som åtta. (Foto: ALN).

Här kan du se loppet.