Det är bara två veckor kvar till Prix d’Amérique där Bold Eagle ska försöka ta sin tredje raka titel. Men minerna var bekymrade i den franska superstjärnans läger sedan hästen i Prix de Belgique noterats för en ny förlust.

När Bold Eagle förlorar är det i sig en överraskning. Men nu har det franska travarmonstret inte besökt vinnarcirkeln efter någon av sina fyra senaste starter. Under de förutsättningarna väntar nu närmast alltså titelförsvar i Prix d’Amérique.

Teamet kring Bold Eagle, med tränaren Sébastien Guarato i spetsen, har hela tiden haft förtroende för sin häst men efter att Bird Parker återigen besegrat ”Örnen” i söndagens Prix de Belgique vädrade man sin oro.

– Det här är första gången som jag är besviken med min hästs prestation. En häst som Bold Eagle skulle ha varit den logiska vinnaren i det här loppet. Men Bird Parker var hårdare än vår häst och Readly Express var snabbare än oss, sammanfattade ägaren Pierre Pilarski i Equidia efter loppet.

Bold Eagle testades i genrepet med en ny, betydligt lättare balans på framhovarna. Något som dock inte tycktes ha fått den effekt som man önskat. Med tre andrapriser i de tre B-loppen Prix du Bourbonnais, Prix de Bourgogne och Prix de Belgique väntar Prix d’Amérique den 28 januari. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de Belgique: Bird Parker överraskade igen

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.