Fabrice Souloy är trots årsskiftet, fortsatt avstängd i Frankrike. Det sedan det franska förbundet nu startat en utredning med anledning av avstängningen i Norge.

Fabrice Souloy har under hela 2017 haft sin tränarlicens indragen i Frankrike. Det med anledning av det för kobolt positiva dopningsprov som hästen Lover Face lämnade under 2016.

När avstängningen som gällde i Frankrike löpte ut i samband med årsskiftet, ansökte Souloy om att återfå licensen i hemlandet – något som han inte fått, meddelar det franska förbundet, SECF, i ett pressmeddelande.

Det efter att SECF påbörjat en egen utredning, i vilken man bland annat konsulterar inrikes-ministeriet, huruvida den norska domen även ska gälla i Frankrike. Därför är tränaren fortsatt avstängd även i Frankrike tills vidare.

Fabrice Souloy dömdes i Norge i december till tio års avstängning efter det att fyra hästar lämnat positiva dopningsprov innehållande kobolt efter Oslo Grand Prix-dagen 2016. En svensk dom väntas också inom kort gällande det positiva dopningsprov som Un Mec d’Héripré lämnade efter Elitloppet samma år.

Enligt regelverket inom det europeiska travförbundet, UET, är medlemsländerna inte tvingade att följa varandras domar, men UET har rekommenderat övriga medlemsländer att efterfölja den norska domen. (Foto: ALN).

Läs även: Avstängningen för Souloy sänks – till tio år