Bird Parker gav ett starkt besked inför Prix d’Amérique då sexåringen enkelt fångade in den stora favoriten Bold Eagle till seger i Prix du Bourbonnais.

Bold Eagle var tillbaka framför tävlingssulkyn efter tre månaders frånvaro och blev förstås stor favorit när det andra B-loppet, Prix du Bourbonnais kördes på Vincennes under söndagen.

Men ”Örnen” fick se sig besegrade den här gången. Philippe Allaire-tränade Bird Parker, för övrigt Harper Hanovers-vinnaren från förra året, fick full utdelning på sin starka form och fångande med Jean-Philippe Monclin i sulkyn, enkelt in favoriten över upploppet.

Bird Parker, som kom i väg riktigt bra från start, hittade snart rygg på just Bold Eagle som Franck Nivard landade i tredje par utvändigt med. Det skulle visa sig vara jackpot-draget för den sexårige Ready Cash-sonen.

Tempot hölls tufft loppet igenom, kronprinsen Carat Williams fick en tung inledning och jobbade i tredjespår innan han kunde komma fram till spets efter att 1200 meter avverkat efter 12,3.

Över sista bortre långsidan avancerade Bold Eagle starkt framåt och nådde fram utvändigt om ledaren med kilometern kvar. ”Örnen” satte press på stallkamraten och skaffade sig greppet genom sista sväng. Men tassande med i rygg fanns förstås Bird Parker – och över upploppet fick han spela ut speeden.

Tidigt in över slutrakan stod det klart att comebackande Bold Eagle skulle få ge sig den här gången; Bird Parker gick lätt undan till seger med ett par längder och passerade mållinjen på 1.12,4 över 2850 meter, en notering som förpassade pappa Ready Cashs löpningsrekord från 2011 med en tiondel.

Bird Parker är därmed helt klar för sin tredje raka start i Prix d’Amérique; sjundeplatsen 2016 är den hittills bästa. Bold Eagle var säker som tvåa, klockad till 1.12,6.

Svensktränat på tredjeplats genom Jerry Riordans Ringostarr Treb (12,6) som stod för en fin insats med Gabriele Gelormini i vagnen. Efter att ha initialt gått i ledningen, avslutade han fint över upploppet och tog tredjepriset och sista PdA-biljetten.

Propulsion (12,7) var klart positiv efter att ha gjort loppet som femma på innerspår, hittat loss i sista sväng och avslutat sylvasst till fjärdepriset, inte långt från Ringostarr Treb.

Lionel stod för en riktigt stark insats. För Björn Goop avancerades han tidigt fram mot dödens och höll mycket bra hela vägen till mål som femma på samma tid som Propulsion och Bélina Josselyn som gick en flygande avslutning i spåren till sjättepriset.

Carat Williams (12,8) mattades något sista biten och kom i mål som sjua. Wild Honey slutade nia efter en invändig resa, Spartan Kronos hamnade långt bak i fältet, kunde aldrig komma in i tätkampen och slutade tolva. Galopp på frammarsch i sista sväng blev det för Valko Jenilat. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.