Det var en riktigt fin Månprinsen A.M. som den tunga vägen överlägset plockade hem pokalen i Paul Oscars-sons Minne på Bergsåker.

Paul Oscarssons Minne hade 150 000 kronor till vinnaren och hade samlat ett riktigt starkt startfält för kallblodseliten. Men Månprinsen A.M. visade motståndet ingen pardon – och gjorde rent hus från dödens.

Kallblodskungen, som han kallas, hamnade långt bak i kön från start men påbörjade strax avancemanget fram mot ledande Myr Faksen. Efter 650 meter avverkade kunde han landa i dödens.

Men den dryga inledningen var inget som rörde Månprinsen i ryggen. Genom sista sväng satte han stenhård press, greppet kopplades redan vid upploppets början och Gunnar Melander behövde aldrig vända sig bakåt.

1.22,9 över 1640 meter skrevs segertiden till överlägsne Månprinsen A.M. som här tog sin sjätte seger för året och för fjärde året i följd passerade en miljon kronor intravat. Sjö Odin spurtade in som tvåa, före Blås Undan.

*****

På Solvalla avgjordes Kriterie-revanschen med 200 000 kronor till vinnaren. Här fick Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown, körd av Björn Goop, visa vilken fin sort han är.

Calle Crown, som i sin uttagning till Kriteriet i höstas slutade trea bakom Very Kronos och Villiam, kom tidigt till ledningen och fick bestämma en bit för att utan problem gå undan till seger på 1.15,8a över långa 2640 meter.

*Oaks-revanschen till Svante Båth. I Maharajah-dottern Virunga har han en ny lovande variant. Erik Adielsson satt i sulkyn och även Virunga använde sig av den snabbaste vägen till mål. Segern blev väldigt enkel från spets på 1.15,6a över 2140 meter.

*På tal om Svante Båth och Erik Adielsson, med elegante fyraåringen National Prince infriade man också favoritskapet. Hästen tog fjärde raka och den åttonde fullträffen för året. Spets var receptet för segern även här, 1.12,6a över 1640 var en bra tid i vintermörkret.

*Robert Bergh har en skarp tvååring i Avant Garde. För Jan Norberg tog han sin fjärde raka seger på fem starter totalt, när han kirrade 150 000 kronor i finalen av Norrlands Elitserie. 1.16,9a full distans visade klockan. (Foton: ALN).