Om en månad faller Nahar för åldersstrecket. Men på lördagen var den gamle Elitloppsvinnaren åter i seger-tagen – och slog till på isbana.

Elitloppsvinnaren från 2013, Nahar är inne på karriärens upplopp men har för den sakens skulle inte slutat att vinna. När Umåker tävlade på lördagskvällen, slog hjälten till igen. I sin premiär på isbana – vann den Robert Bergh-tränade tolvåringen.

– Jag gillar den här hästen så fruktansvärt skarpt. Han är så klok. Jag har fått äran att köra honom flera gånger, men kört galopp och aldrig lyckats. Äntligen fick jag vinna med honom, det betyder så mycket, sa kusken Jan Norberg enligt Kanal 75.

Loppet gick i hårt tempo på isbanan; efter 08,0 första 500 och 11,5 på varvet, kunde Nahar kliva in i bilden efter en resa som tvåa i andraspår. Fajtern tog upp jakten på Magnifik Brodde och kunde säkert avgöra sista biten – Janne Norberg firade med segergest.

Segertiden blev 1.12,0a över 1640 meter och Nahar noterades här för sin 45:e seger i den 151:a starten. Hästen har tjänat drygt 13 miljoner kronor under en lång och fantastisk karriär. (Foto: ALN).