Your Highness var tillbaka på topp då hon vann Guld-divisionen på Färjestad i helgen – men det blev även hennes sista start. Nu väntar en framtid som avelssto.

Efter en hel del strul och efter flytten från Fabrice Souloy till Björn Goop för drygt ett år sedan visade Your Highness stilen då hon smått överlägset kunde vinna Gulddivisionen på Färjestad i lördags.

Men den bejublade comebacken i vinnarcirkeln blev också ett värdigt avslut på en högst framgångsrik karriär. Nu är beslut taget att det blev Your Highness sista framträdande i tävlingssammanhang.

– Hon var fantastiskt fin. Men efteråt var hon öm i ett framben och vi vill inte riskera något. Det känns välförtjänt och rätt att hon får sluta på topp. Det är det tuffaste stoet jag kört, säger Björn Goop till Trav 365.

För åttaåriga Your Highness väntar nu i stället en framtid som eftertraktat avelssto. Hon kommer att fortsätta sin avelskarriär vid Menhammar Stuteri, skriver Trav 365.

Your Highness som inledde sin karriär i regi Ulf Stenströmer, kan därmed sammanfatta sitt tävlande med 26 segrar på 59 starter och 9,2 miljoner kronor insprunget.

Bland hästens främsta meriter märks en seger och ett silver i Olympiatravet, seger i Copenhagen Cup, andraplats i Stochampionatet, tredjepris i Derbystoet samt en räcka förstaplatser i Frankrike. (Foton: ALN).