Your Highness provar igen. När V75 avgörs på Färjestad i helgen finns hon med i Gulddivisionen på hemmaplan.

Your Highness som var tvåa i Olympiatravet i våras, hade varit ifrån två månader inför starten i Sto-EM senast men slutade där oplacerad.

Nu testar stoet med nio miljoner på kontot igen då V75 körs hemma på Färjestad. Björn Goop kör som vanligt och man möter bland andra Beau Mec och Heavy Sound.

Färjestad bjuder även på Unionskampen för kallbloden där 300 000 kronor är förstapriset. Det har lockat några av de bästa norrmännen att tampas med bland andra Tangen Haap och Odin Tabac. (Foto: ALN).

Här är startlistorna:

Uno Sweds Minneslopp, 2140 auto

1 Beau Mec – Ulf Ohlsson
2 Billy Flynn – Mikael J Andersson
3 Pythagoras Face – Örjan Kihlström
4 Your Highness – Björn Goop
5 Art on Line – Mikko Aho
6 Uzo Josselyn – Ulf Eriksson
7 Mind Your Face – Torbjörn Jansson
8 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
9 Bruno di Quattro – Frode Hamre
10 Quantanamera – Erik Berglöf

Unionskampen, 2140 auto

1 Art Kjarvald – Ulf Eriksson
2 Järvsörappen – Jomar Blekkan
3 Hulte Magnus – Ulf Ohlsson
4 Smedheim Solan – Eirik Höitomt
5 Lome Brage – Öystein Tjomsland
6 Ingbest – Tom Erik Solberg
7 Tangen Haap – Björn Karlsson
8 Odin Tabac – Oskar J Andersson
9 Odd Herakles – Adrian Solberg Akselsen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kriterie- och Oaks-kval: Coin Perdu åter på topp

Kriterie- och Oaks-kval: Coin Perdu åter på topp

Efter lite fnurra på tråden senast var Coin Perdu tillbaka som vi lärt känna honom. Kullkungen var en som glänste när det avgjordes kval till Kriteriet och Oaks på Solvalla. Tränaren Svante Båth hade en ljuv söndag – och kvalade in hela fem Kriterie-finalister.

Att Svante Båth håller sig väl framme när det vankas stora årgångsfinaler är välbekant. När Solvalla på söndagen avgjorde försöken till Kriteriet och Oaks, bevisades det igen.

Av de tolv finalisterna i Kriteriet – kommer fem från Båths stall. Däribland kanske de två hästar som också imponerade mest under eftermiddagen. Very Kronos såg riktigt läcker ut i spets och Coin Perdu var tillbaka och vann lätt efter att ha fått segerraden bruten senast.

– Det är klart att det här känns skönt. Det här är en häst som ska vara i en Kriterie-final, allt annat hade varit ett misslyckande. Det är bra gjort av Svante Båth och Anna Hagman att ha tagit honom tillbaka, det var som natt och dag jämfört med senast. I dag var det den vanlige Coin Perdu, sa kusken Erik Adielsson vid segerceremonin.

En annan kille som var flitigt i elden var Peter Untersteiner som noterades för hela fyra uttagnings-segrar under dagen.

Finalerna i både Svenskt Trav-Kriterium och Oaks avgörs på Solvalla den 1 oktober. Väntar på vinnarna gör då förstapriser på 2 miljoner, respektive 1,4 miljoner.

Svenskt Trav-Kriterium:

Försök 1: En jätteknall inledde Kriterie-kvalen då Åmåls Lovely Vacation vann som minst spelad för John Ö Jensen. Tränar hästen gör Öystein Larsen. I täten tog ledande Prosperous emot favoriten Born Unicorn som pressade rejält, vilket blev bådas fall. Över sista bortre ångade Lovely Vacation på, kom fram och kopplade greppet och vann säkert. Bakom fixade Lass Revenue andra finalplatsen.

– En fantastisk upplevelse, det här var roligt. Jag visste att hästen var bra och om det löste sig så trodde jag nog det skulle kunna gå ändå, sa Öystein Larsen i vinnarcirkeln.

Till final: Lovely Vacation och Lass Revenue. Segertid: 1.14,1a.

Försök 2: Inga problem för kullens kung Coin Perdu som var tillbaka i gott slag efter galoppen senast. Erik Adielsson tog en säker start men styrde snart fram storfavoriten som tog över täten med två varv kvar att trava. Coin Perdu kunde sedan vinna helt ohotad. Bra höll The Bucket List F. som fick trava loppet i dödens och blev tvåa.

– Han har allt, framför allt en rejäl styrka. Det går inte att hitta något som man saknar hos den här hästen, sa Erik Adielsson.

Till final: Coin Perdu och The Bucket List F. Segertid: 1.13,8a.

Försök 3: Riktigt rafflande uppgörelse där Petri Puro-tränade Da Pepperboy drog längsta strået. Peter Ingves kunde köra fram hästen för att kliva ned i rygg på ledande favoriten Global Un Poco som fått öppna tufft för täten. Spickleback Face synade dödens. Da Pepperboy fick fritt in mot upploppet och spurtade till segern. Rejäle Global Un Poco höll ifrån sig Spickleback Face om andrapriset.

– Vi kunde komma ned i en bra rygg och vi fick luckan till slut. Det är en jättefin häst det här, men en oslipad diamant, han är mycket orutinerad ännu, sa Peter Ingves.

Till final: Da Pepperboy och Global Un Poco. Segertid: 1.13,4a.

Försök 4: Ett rejält öppningstempo gynnade Husse Boko som för Joakim Lövgren kunde avgöra väldigt lätt till slut. Husse Boko lämnade andra utvändigt 950 från mål, jobbade sig fram i dödens och tryckte gasen i botten ur sista sväng. Bakom fajtades Camaro Brick och Capitol Hill om den andra finalplatsen – där den senare fick nosen först.

– Han gör det jättebra, men är lite grön fortfarande. Vi fick alla chanser i dag och hästen tog vara på dem, han var duktig, sa Joakim Lövgren.

Till final: Husse Boko och Capitol Hill. Segertid: 1.14,1a.

Försök 5: Peter Untersteiner hade en stark söndag. Med Alcoy fixade han segern i det här försöket. Via en tung avslutning i spåren kunde Ready Cash-sonen ta segern säkert. Bakom avslutade Global Unspoked också riktigt starkt och snuvade på linjen ledande Ergo Am om den andra platsen i finalen.

– Han var rätt så trög och lat från början men han har utvecklats enormt för varje lopp och han verkar ha tajmat in Kriteriet bra, sa Peter Untersteiner.

Till final: Alcoy och Global Uspoked. Segertid: 1.13,7a.

Försök 6: Svante Båth har en annan riktigt fin sort i Very Kronos som för Erik Adielsson ledde varje meter. Dittills obesegrade Villiam kom tidigt fram i dödens och lade ordentlig press på sista bortre, men Very Kronos höll ifrån sig och säkert undan till seger. Villiam höll i sin tur starkt som tvåa före kvickt avslutande Calle Crown.

– Jag är otroligt glad att han fick visa hur bra han är. Han har en sådan kapacitet att han kan kämpa mot de bästa i kullen, sa Erik Adielsson.

Till final: Very Kronos och Villiam. Segertid: 1.13,2a.

Svenskt Trav-Oaks:

Försök 1: Stabil insats av favoriten Hevin Boko, tränad av Timo Nurmos. Johnny Takter rattade och kunde från fjärde utvändigt följa i ryggar på slutvarvet för att enkelt avgöra över upploppet. Riktigt hårt i mål om den andra finalbiljetten men invändigt avslutande Arc En Ciel fick nosen före Tahiti Journey och Calamara’s Girl.

– Hon känns starkare och finare hela tiden. Hästen blir bättre och bättre, sa Johnny Takter.

Till final: Hevin Boko och Arc En Ciel. Segertid: 1.14,0a.

Försök 2: En flygande avslutning gav Mily och Peter Untersteiner segern. Favoriten Hermes Boko övertog med varvet kvar och kom in på upploppet i flera längders ledning. Men Mily spurtade strålande i spåren och hann på linjen förbi. Hermes Boko klar tvåa och vidare till final.

– Det såg väldigt långt fram ut in på upploppet, men hon höll farten väldigt bra. Det är en härlig liten märr det, här sa Peter Untersteiner.

Till final: Mily och Hermes Boko. Segertid: 1.13,7a.

Försök 3: Peter Untersteiner slog till igen, nu med i Danmark av Lars Marcussen tränade Candy la Marc som bjöd på en riktigt fin insats. Trots en snabb öppning (09,8/500) tog Scarlet Knight-dottern över spets efter ett halvvarv och höll sedan den positionen utan problem hela vägen. Bellatrix Zet gick en bra avslutning som säker tvåa.

– Det gick onödigt fort första varvet, men det kändes inte att det gick så snabbt. Men hon joggade på och vann med krafter kvar, sa Peter Untersteiner.

Till final: Candy la Marc och Bellatrix Zet. Segertid: 1.14,3a.

Försök 4: Jodå, Untersteiner igen. Nu med egentränade Run Chica Run som gjordes till klar favorit. Run Chica Run forcerades framåt för att överta ledningen efter 700 meter och hade efter det full koll på grejerna och gick undan med några längder över upploppet. Vidare till final även Ensemble Am som höll bra från dödens.

– Hon kändes fantastiskt fin i dag, måste jag säga, även om hon låg på lite mycket. Det är lite extra i henne, sa Peter Untersteiner.

Till final: Run Chica Run och Ensemble Am. Segertid: 1.13,6a.

Försök 5: Rejäl insats av stora favoriten Vanquish Kronos med Christoffer Eriksson vid ratten. Jerry Riordan-träningen avancerades fram via spåren och övertog ledningen med ett varv kvar att trava. Väl i front kunde ingen röra Raja Mirchi-stoet. Hellosie Boko avslutade starkt och tog andrapriset knappt före Swarowki Broline som fick krafter kvar invändigt.

– Hon gick ett starkt lopp och hon kunde slappna av där framme i ledningen. Hon känns allt mer som en duktig tävlingshäst, sa Jerry Riordan.

Till final: Vanquish Kronos och Helloise Boko. Segertid: 1.13,5a.

Försök 6: Roger Walmanns Dibaba visade sin stora potential när hon spurtade hem det sista försöket. Dibaba låg fortsatt som sista häst 700 meter kvar när Örjan Kihlström styrde på i spåren, hade långt fram men avväpnade precis före mål mycket tappra Romance Amok som gjort sista varvet i dödens på ledande White Lightning som tröttnade efter en tuff inledning.

– Hon var grym i dag faktiskt. Vi hade mycket otur då vi blev hindrade av galopperande hästar så det var riktigt starkt av henne att lyckas vinna, sa Örjan Kihström.

Till final: Dibaba och Romance Amok. Segertid: 1.12,8a.

Svenskt Trav-Kriterium (häst-tränare):

1 Husse Boko – Joakim Lövgren
2 Very Kronos – Svante Båth
3 Da Pepperboy – Petri Puro
4 Coin Perdu – Svante Båth
5 The Bucket List F. – Helena Burman
6 Global Unspoked – Svante Båth
7 Villiam – Timo Nurmos
8 Global Un Poco – Svante Båth
9 Lovely Vacation – Öystein Larsen
10 Alcoy – Peter Untersteiner
11 Capitol Hill – Svante Båth
12 Lass Revenue – Mattias Djuse

Svenskt Trav-Oaks (häst-tränare):

1 Run Chica Chica – Peter Untersteiner
2 Vanquish Kronos – Jerry Riordan
3 Dibaba – Roger Walmann
4 Mily – Peter Untersteiner
5 Candy la Marc – Lars Marcussen
6 Romance Amok – Timo Nurmos
7 Ensemble Am – Stig H Johansson
8 Hellosie Boko – Mattias Djuse
9 Hevin Boko – Timo Nurmos
10 Hermes Boko – Matti Mäkinen
11 Arc En Ciel – Peter G Norman
12 Bellatrix Zet – Daniel Redén

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ecu Pierji tillbaka på tronen i Prix de l'Etoile
Nästa nyhet
Ecu Pierji tillbaka på tronen i Prix de l’Etoile

Ecu Pierji tillbaka på tronen i Prix de l’Etoile

Tillbaka överst på tronen. Sébastien Guarato-tränade Ecu Pierji visade sig överlägsen när Prix de l’Etoile kördes på Vincennes – och vann på 1.11,1.

Efter att ha fått se sig slagen av stallkamraten Eridan i de senaste starterna, visade Ecu Pierji på allvar vem som regerar i den franska treåringskullen när han i bländande stil vann Prix de l’Etoile.

Det var på Vincennes under söndagen som det stora årgångsloppet avgjordes, vinnaren kammade hem 108 000 euro. Pengar som alltså Ecu Pierji kunde addera till saldot.

Loppet kom att anföras i ett friskt tempo där ledande Elite du Ruel öppnade första 1150 meterna efter raska 09,4. Andrahandsfavoriten, stoet Erminig d’Olivierie fick den otacksamma resan i dödens.

Bakom skuggade favoriten Eridan och i dennes rygg Mathieu Mottier med Ecu Pierji. In i den sista svängen hade ledarinnan sålt slut, Erminig d’Oliverie tog över – men bara en kort stund.

Ecu Pierji stormade fram och hade skaffat sig segergreppet redan in på upploppet. Den Sébastien Guarato-tränade Tucson-sonen stack ifrån till mycket enkel seger. Klockorna stannade vid väldigt fina 1.11,1 över 2150 meter.

Erminig d’Oliverie höll starkt till silvret. Oddsaren Easy des Racques avslutade bra en bit bakom som trea. Eridan däremot tappade travet i loppets slutskede och diskades.

Du kan se loppet här.

*Björn Goop noterades för en tränarseger på Vincennes under dagen. David Thomain körde norska This is It till seger, värd 22 500 euro, på snabba 1.11,6a över 2100 meter.

*Jörgen Westholm-tränade Apollon de Kacy var nära segern i ett senare lopp, men fick ge sig kort före mål för Vasco de Viette. Båda noterade 1.13,2över 2850 meter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hannelore och Ariana G - suveräna i Kanada
Nästa nyhet
Hannelore och Ariana G – suveräna i Kanada

Hannelore och Ariana G – suveräna i Kanada

Såväl Hannelore Hanover som Ariana G. stod för strålande uppvisningar i Kanada under lördagen. Och dörrarna står öppna för fortsatt tävlande även nästa år.

Hannelore Hanover och Ariana G. lär redan stå högt på Solvallas önskelista inför sista söndagen i maj nästa år. Efter att de båda stona haft uppvisningar under storkvällen på Mohawk under lördagen, berättar teamen kring hästarna att man hoppas tävla även nästa år.

Hannelore Hanover, tränad av Ron Burke och körd av Yannick Gingras, var omutbar i Maple Leaf Trot (593 000 C$). Femårigen styrde fram för att överta ledningen efter halva distansen – och lämnade fältet ur sista sväng. Segertiden skrevs till 1.09,1a över 1609 meter. Här fixade Pasithea Face bronset efter en resa på innerspår.

– Vi kommer tävla med henne resten av den här säsongen och om hon kommer ur det på bra sätt och är glad, så ska vi utvärdera om vi fortsätter nästa år, sa Hannelores delägare Frank Baldacchino efter segern.

Du kan se loppet här.

Jimmy Takter-tränade Ariana G. fortsätter med suveräna uppvisningar bland treåriga ston. När hon överlägset vann Elegantimage Stakes (385 000 C$) såg hon kanske finare ut än någonsin.

I sulkyn även här Yannick Gingras som inledde som tredje häst innan han efter 800 meter vred ut Ariana G. i dödens. In mot sista sväng hade superstoet tagit över täten och stack bara undan över upploppet. Klockorna visade 1.09,5a vilket var ett nytt kanadensiskt rekord.

– Vi tycker verkligen om att tävla med henne och det vore bra för sporten om hon fortsatte även nästa år. Vi tänker kanske på Europa för henne, sa delägaren Marvin Katz.

Du kan se loppet här.

En häst som tog skön revansch under kvällen var What the Hill. Ron Burke-treåringen var ju först i mål i Hambletonian med fråntogs segern efter trängning – nu blev det i stället seger i Canadian Trotting Classic (684 000 C$).

David Miller körde som vanligt What the Hill som tog rygg på ledande Long Tom, tränad av Marcus Melander. När upploppet nalkades attackerade What the Hill som kunde avgöra lätt till seger på 1.09,5a. Long Tom slutade trea efter att även fått släppa förbi sig Dover Dan. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Nadal Broline infriade - Jan-Olov Persson till 2000
Nästa nyhet
V75: Nadal Broline infriade – Jan-Olov Persson till 2000

V75: Nadal Broline infriade – Jan-Olov Persson till 2000

Nadal Broline hade stort favorittryck på sig i Bollnäs-loppet och de som spikat sjuåringen kunde andas ut. Efter en perfekt resa avgjorde Reijo Liljendahl-kanonen säkert.

Efter att senast ha varit runner up i Sundsvall Open Trot gjordes Nadal Broline till stor favorit i lördagens Gulddivisionen på Bollnästravet. Och den vasse Yankee Glide-valacken infriade – trots att kusken inte tyckte han var som allra bäst för dagen.

– Han kändes fin. Det var bra tempo första varvet och vi satt bra där vi satt. Kanske hade han ändå inte sin allra bästa dag i dag, men man har alltid höga krav på den här hästen, sa Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Det blev alltså rejäl fart på tillställningen från början, som förutspått. Spitcam Jubb höll ut Star Advisor Joli om ledningen men tvingades till 09,2 första 500 och passerade varvet efter 10,7. Något som förstås passade Nadal Broline prima i andra utvändigt.

Med halvvarvet kvar gav Ulf Ohlsson favoriten anfalls-order och Nadal kunde, om än i en tajt slutstrid, säkert avgöra till segern värd 150 000 kronor. Segertiden stannade vid 1.11,0a över 1640 meter.

– Jag tycker att han börjar växa in i den här klassen. Han är en fajter, han har hjärtat, sa tränaren Reijo Liljendahl i ATG Live.

Tioårige Francais du Gull följde vinnaren i rygg, blev närgången sista biten och visade fin form som tvåa. Charrua Forlan, som fått den tuffa resan i dödens, gick riktigt starkt och snöt tredjepriset precis före Spitcam Jubb. Kvar i vinnarhålet förblev Star Advisor Joli.

*****

*Jubileum fick publiken uppleva då Jan-Olov Persson bakom favoriten B.W. Sture tog sin 2000:e seger i sulkyn. Den fyraåriga kulltoppen visade att han duger långt även mot äldre kamrater, tog över spets efter ett halvvarv och höll ifrån sig Gustav E. i en tät slutstrid. 1.26,0a över 2140 visade klockan.

– Det känns helt underbart, att få ta den här segern här på banan som jag började. Det trodde jag väl aldrig att jag skulle komma upp till 2000 segrar, sa en strålande glad Jan-Olov Persson i ATG Live.

*Många V75-spelare hade förlitat sig på Springover i Silverdivisionen och för sin tränare Peter Untersteiner redde sexåringen ut uppgiften utan problem. Efter att ha hållit upp ledningen kunde Springover vinna obekymrat på 1.13,7 över 2640 meter.

*Skön segerglädje bjussade Jessica Sidbäck på efter att ha skrällt med Thomas Lönn-tränade Carja i Diamantstoet. Carja avslutade sylvasst efter en resa i fjärde utvändigt och fångade precis före mål in tappra Oceanic Clearence och vann på 1.14,3 över 2140.

*Duktig knall i Klass 2 när Torbjörn Jansson satte dit They Don’t Know, tränad av Göran Lång. Från tredje invändigt hittade stoet loss i sista sväng och kunde avgöra utan problem över upploppet. Enprocentaren skar mållinjen på 1.14,7 över 2140.

*Innerspåret visade sig inte vara några problem för Generaal Bianco. Peter Untersteiners segermaskin höll upp spets och kunde sedan bärga hem Bronsdivisionen säkert. Sugar Daddy fick från rygg ledaren fritt för sent. Vinnaren klockades till 1.12,9a över 2140 meter.

*Hjältemodig insats i Klass 1 av Titan Arrow. Ulf Eriksson körde hästen som tränas av Martin P Djuse som anförde loppet från start till mål trots tufft tempo. Pastore Bob kom fram i dödens på sista bortre och gav rejäl press, men Titan Arrow vägrade ge sig – och vann på 1.14,2a över långa 2640. (Foton: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grand Prix de l'UET: Django Riff vill till Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson