Auktionen som hölls på Bjerke i samband med den norska Derby-helgen fick en tråkig avslutning. Flera av auktionens hästar släpptes ut på natten. Händelsen utreds som ett sabotage.

Under fredagen och lördagen hölls auktioner på Bjerke, som samtidigt avverkade sin ”klasselöps”-helg. Men under natten till söndagen utsattes man för ett sabotage.

Trots att en vakt fanns på plats under natten har ett okänt antal personer lyckats ta sig in på stallområdet, öppnat boxdörrarna och släppt ut hästarna i området. Det kunde trav24.no skriva om först.

Tidigt på morgonen upptäcktes fem hästar lösa på området, däribland Te Amo Corazon som blev auktionens dyraste, inropad för 950 000 norska kronor.

– Alla hästarna som varit lösa är helt okej och oskadda. DNT:s chefsveterinär Anne Wangen ska gå igenom de involverade hästarna grundligt, säger DNT:s auktions-ansvarige Tron Gravdal till tgn.no.

Händelsen är nu polisanmäld, men någon klar bild av vad som skett efter det att den sista DNT-personalen lämnat området 01.30 finns ännu inte.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Spitcam Jubb – från Vincennes till Bollnästravet

Spitcam Jubb – från Vincennes till Bollnästravet

Från Vincennes – till Bollnäs. Det råder bråda dagar för Spitcam Jubb. Micael Brobergs favorit möter Nadal Broline och Star Advisor Joli i Gulddivisionen på lördag.

Sexårige Spitcam Jubb är flitigt i elden för dagen. I sina senaste starter har Micael Broberg-träningen vunnit Lyon Grand Prix på Åby, varit femma i Sundsvall Open Trot, och i lördags tävlat i Trotting Masters-finalen på Vincennes.

På lördagen är man tillbaka för att tjusa hemmapubliken i Bollnäsloppet, även Gulddivisionen den här veckan.

Bland fältets tuffaste konkurrenter finner vi Nadal Broline, senast tvåa i Sundsvall Open Trot och formstarke Star Advisor Joli som lär gilla skarpt bricka tre över kort distans.

Loppet innehåller för övrigt en tidigare Elitloppsvinnare i Magic Tonight och två tidigare Derby-ettor i Beau Mec och Poochai. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

1640 auto

1 Spitcam Jubb – Kaj Widell
2 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
3 Star Advisor Joli – Kim Eriksson
4 Uzo Josselyn – Björn Goop
5 Special Promise – Jorma Kontio
6 Beau Mec – Torbjörn Jansson
7 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
8 Magic Tonight – Örjan Kihlström
9 Francais du Gull – Erik Lindegren
10 Habitat – Peter Untersteiner
11 Poochai – Erik Adielsson
12 French Laundry – Johnny Takter

Läs även: Aubrion du Gers starkast i UET Trotting Masters

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 11 september

Omgången: Jackpot med runt 4 millar att spela om på V64! Spiken ska bara vara bäst och det är höga krav på den idag. Lycka till! 

Spiken:
9 Minnestads Ecuador (V64-2) tror jag kommer duga bra på V75 framöver för här finns mycket kapacitet. Fram i dödens och mosa favoriten bara!

V6-förslaget är på 2100 kronor (enbart V6).

7-10-1-3-9 (2-4)
9 Minnestads Ecuador (1-2)
6-5-8-2-1 (7-3)
12 /11-14-1-6 (3-13)
1-7/ 2-9-12-8-5-6-4-10-11(14-6)
2-3-6-5 (4-8)

5x1x5x1x11x4 = 1100
5x1x5x5x2x4 = 1000

DD-förslag på 800 kronor:

1-2,6 x 300
1-5 x 200

Spela på trav hos Unibet! Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 7-10-1 B: 3-9 C: 2-4-8-5

Spetsanalys: You to Neat var snabb vid förra segern och borde hålla ut dem och köras i ledningen.

Loppanalys: 1 You to Neat har varit bra vid sina två segrar, en från spets och senast via jobb sista 500 och klockan visade 13 sista 600 metrarna på bra vis. Nu var det ett mindre bra lunchlopp, men ändå kan man inte göra mer än att vinna. Kan bli spets och det är klart att han har chans, men något skaver lite med den här favoriten och han garderas, lite hårt ine .

7 Pax är bättre, även om han inte var det senast. Då kall tidigt men det i V75-final, och han var sjuk. Många av Goops hästar drogs med bekymmer i den vevan och nu är det bättre tryck på grejerna. Startsnabb är han, det finns lite spetschans då det är snabbare häst och 2640 meter så Björn kan få vinkel på favoriten. Tippas.

Knallform är det på spurtstarka 10 Mias Komet som inte var långt ifrån att mata ner Visitor senast och tog rejält hela upploppet. Distansen anar jag vara till fördel och hon räknas. Det gör även formstarka 9 Chip Lane som vann från ledningen och tuffa 3 Cobbys Celeb.      

V64-2:

Ranking: A: 9 B: 1-2-6-5-12 C: 8-10-7-3-4

Spetsanalys: Miss Piggy öppnade bra utan att vara jättesnabb, bör ändå hålla ut dem – i första hand Sugar Man.

Loppanalys: 1 Miss Piggy är favorit och det är en okej märr som inte direkt övertygat. Kanske borde hon fått slag i ledarinnan senast även om hon var godkänd tvåa. Det är risk att det blir ett lopp där Björn Goop dominerar framme i ledningen och rinner undan, men då får det väl vara så för min idé är bättre.

9 Minnestads Ecuador är en lovande sak som visade härlig tåga vid segrarna, inte minst den näst senast då han på obesvärat vis stegade undan utan att visa botten. Han var sådär senast, men banan var besvärlig till det loppet då himlen hade öppnat sig strax före och det kanske inte passade hästen. Han har inte startat på dryg månad, men det gör mindre i dessa låga klasser där det skiljer mer på hästarna. Tar bara kusken dödens inför slutvarvet så ska saken vara biff och det är kul spik som andrahandare!

V64-3:

Ranking: A: 6-5-8 B: 2-1 C: 7-3-4

Spetsanalys: Fuzz tror jag håller ut Buddha och får rygg på Good’s of Norway som är mycket rask.

Loppanalys: 6 Good’s of Norway är jättefavorit spelad till över 70% av insatserna! Han är bra, och lekte hem ett vettigt lopp i Frankrike senast efter att tidigt körts till ledningen och det var starkt intryck på honom. Det är ändå långresor i benen nu och spår långt ut och kanske kan bli lite kraftödande att ta sig till tät, det blir ofta fel för Birger i loppen i Sverige. För stor favorit är han och garderas.

5 K.A.Online är bra spurtare som gynnas av trolig öppning på de andra och lilla fältet. Kul att dra upp som 3%-are och Micke bör passa på den här då han är bra på att få fart på dem. 8 Quirire spurtade ner mycket bra hästar senast och strular det för favoriten kan han göra det igen. 2 Buddha är på gång efter alla bekymmer och han travade bra senast och kan massor. 1 Fuzz får ledarryggen?

V64-4:

Ranking: A: 12 B: 11-14-1-6 C: 3-13-2-7-9-4-8-5-10

Spetsanalys: Canary har varit rask flera gånger och bör vara spetshästen.

Loppanalys: Ojämnt stolopp där 11 Angel Rain gör intressant debut för Björn Goop. Hon har inte alls varit till sin fördel senaste tiden och nu får vi se om Björn fått henne på bättre tankar. Inte helt lätt att förbättra häst från Untersteiner och sedan Robert Bergh, men det lär vara vältränat då hon ska ut och kanske är hon bara bäst och vinner. Lite oväntat ändå att hon är klar favorit och då vill jag inte gå på henne då det är mycket av gissningslek.

12 Thorn Bird håller fina formen och fick välförtjänt vinst senast då hon stångade ner dem sista biten. Spår utanpå favoriten och kanske kan hålla den inne från start? Jag tycker att dessa har likvärdig chans och med spår utanför kanske Micke kan vara mer aktiv och då jag räknar med att lirarna chansar på BG gör jag tvärtom och spelar utgång på Thorn Bird!

Det finns inte jättemycket bakom att vara rädd för, skulle vara 14 Dream of Plush men hon vinner sällan, Jepson nu är i alla fall plus och hon hann fram till vinst senast. 1 Canary leder länge, om hon håller sig lugn.

V64-5:

Ranking: A: 1-7 B: 2-9-12-8-5 C: 6-4-10-11

Spetsanalys: Fixie bör ha spetschans med vasse Jepson, det är springspåren att hålla ut och klart att Björn testar rejält med Farouk B.R.

Loppanalys: 7 Farouk B.R. har blivit gigantisk favorit sedan draghästen 3 Zelov blivit struken på eftermiddagen. Farouk B.R. vann övertygande V86-lopp, efter mestadel resa i ryggar och han avgjorde väldigt enkelt. Det var inte oväntat då det surrats gott om hästen. Testade Derbykval senast hemma i Norge men var lite seg och trög utan körspö och tappade på tättrion på sista långsidan.Björn fick fart på hästen som inte var långt efter Evil Enok M.E. om tredjeplatsen bakom vinnande Ferrari B.R. Körspö nu, och i spets är det nog över men det är inte givet då han aldrig haft framspår i volt och han är för stor favorit.

1 Fixie har sett jättebra ut och kan Jepson hålla ut så tror jag att han även testar från ledningen. Segern näst senast var vass då hon klockades till 11 sista 800 och vann på låg 12-tid. Hon var bara bäst senast med och det var ny stark insats och helt klart ser hon fräschare och bättre ut. Det kan hålla hela vägen. Eller så tar man rygg på favoriten och försöker speeda förbi.

Det är ospelade hästar bakom. 2 Quite Wish är ojämn, var överlägsen vid segern men gav upp från ledningen senast. Jag testar att måla igen bakom A-duon – det kan skrälla!

V64-6:

Ranking: A: 2-3-6-5 B: 4-8-7 C: 9-11-1-12

Spetsanalys: Cash Convertor, Miss Åslanda och Spot Bi är snabba och det är lurigt att gissa på vem som sitter i ledningen efter 500 meter. Kanske Cash Converter?

Loppanalys: 3 El Cantante är klar favorit, även om strecken sprids här. Han är segervan och höll fullgott senast från dödens i hårt tempo.Han var seg, men bör bli allt bättre med två lopp i kroppen. Han kan mata ner dem, men är sårbar på speed då han ofta måste göra jobbet själv.

Jag tippar 2 Cash Converter som hakade på bra på V75 senast även om han inte fick slag i ledaren. Det bör vara spetschans bland dessa, men han är lika effektiv med rygglopp där framme – han vill vara med i främre träffen.

6 Albatros D.K. var med i KG Bertmarks senast och avslutade fullt bra sista 700 metrarna. Det är enklare hästar nu, det var ganska tufft lopp som Apapmand vann och här duger han bra Albatros. Öppnar okej, men inte jättesnabbt.

Det bör däremot 5 Miss Åslanda kunna göra. Spetsade på två steg från detta spår vid segern och vann loppet alltså. Spets vore intressant på denna skräll, hon har haft usla spår senaste starterna men nu perfekt läge och borde bli bike på.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cokstile kämpade hem Norskt Travderby
Nästa nyhet
Cokstile kämpade hem Norskt Travderby

Cokstile kämpade hem Norskt Travderby

Norska Kriteriet och Derby för varmblod och kallblod avgjordes idag på Bjerke och det blev såklart dramatiskt på alla fronter.

Speciellt i dagens huvudakt där de flesta förväntade sig att världsrekordhållaren och segermaskinen Ferrari B.R. skulle stå som segrare. Per Oleg Midfjeldts travare spelades också till femton för tio och när bilen släppt fältet såg allt ut gå enligt planen.

Ferrari B.R. - Foto: ALN

Cokstile öppnade snabbast från sitt innerspår tillsammans med Lars Anvar Kolle, men fick Ferrari B.R över sig direkt som dock galopperade i första kurvan.

Kolle visade att han ville testa i front, och efter att första halvvarvet travades på 1.10,3, ställde man in klockan på 14-tempo. Det skulle visa sig vara helt rätt taktik för Quite Easy U.S.-sonen, men han blev rejält utmanad av Shocking Superman sista 500.

Björn Goop var förbi mitt på upploppet, men Cokstile sträckte på sig, och tränare Jan Kristian Waaler kunde räkna hem en storseger värd 1 miljon norska kronor.

1.13,4a/2600 meter noterades som segertid och andrapriset på 500 000 norska kronor till Björn Goop och Shocking Superman.

Ohlsson - Foto: ALN

Det blev också svenskt i vinnartribunen när Ulf Ohlsson stod som segrare i Norskt Kriterium med Ola Åsebös Hard Times som bara hade tjänat 88 000 norska kronor innan den här fullträffen.

Ekipaget hittade till ledningen tämligen omgående och där bakom satt loppets stora favorit, Vainqueur R.P., i tredjepar utvändigt.

Frode Hamre försökte på sista borta långsidan, men det bet inte nämnvärt, och istället satt Ohlsson mest och tittade bakåt. Segertiden skrevs till 1.13,4/2100 meter och förstapriset låg på 750 000 norska kronor men eftersom Hard Times är premiechansad kunde man inkassera det dubbla.

 – Han var väldigt bra idag! Det var inte slutsålt i mål och han hittade en extraväxel barfota runt om, sa Ulf Ohlsson.

Frode Hamre - Foto: ALN

Kriteriet för kallblodsston gick till favoriten Karmland Anna och Frode Hamre. Ekipaget kunde ta över ledningen efter drygt halva distansen och därifrån hade man full kontroll på händelserna hela vägen till linjen.

Bork Odin-dottern vann på 1.27,5/2100 meter, och förstapriset låg på 250 000 norska kronor, som dock dubblades eftersom även hon är premiechansad.

Kriteriestoet för varmblod gick till överraskningen Gluhwein och Hans Jörgen EggenGunnar Eggen tränar Weingartner-avkomman som kunde vinna på 1.14,7a/2100 meter och kunde därmed inkassera 750 000 norska kronor eftersom även hon var premiechansad.

Madelen L.T.C. var sedan svaret i Derbystoet för varmblod. Eirik Höitomt hittade till front direkt och valde sedan att hålla uppe tempot. På slutrundan fick man sällskap av Nice Eleven L. som såg till detta inte blev något blufflopp.

Höitomt - Foto: ALN

Det stod och vägde upploppet ner men Thai Tanic-dottern höll undan med en halv längd. Segertid 1.13,3/2100 meter och 500 000 norska kronor in på kontot.

 

Norskt Kallblodskriterium gick till Valle Ask och Tom Erik Solberg och här var dramatiskt innan loppet ens hade kommit iväg. För förhandsfavoriten Tekno Eld ströks efter att ha galopperat upprepade gånger i provstarten och istället låg vägen öppen för Moe Odin-sonen.

Tränare Solberg körde till täten efter drygt 700 meter och kunde sedan hålla undan enkelt på 1.27,1a/2100 meter och 500 000 norska kronor inkasserades.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uggla i Mossen gladde Jan-Olov Persson
Nästa nyhet
Uggla i Mossen gladde Jan-Olov Persson

Uggla i Mossen gladde Jan-Olov Persson

Det var verkligen full fart på Bjerke idag och Jan Olov Persson hade segervittring i båda klasserna av Kallblodsderbyt.

Uggla i Mossen var bara trea i det Svenska Derbyt men i det Norska för Kallblodsston gick det desto bättre. Örjan Kihlström fick se förhandsfavoriten Brenne Blissi göra bort sig redan i starten och styrde genast på mot täten. Ledningen övertogs efter drygt ett halvvarv och med värsta hotet borta ur loppet blev detta spel mot ett mål.

Örjan - Foto: ALN

– Hon var i stort sett överlägsen i fjol men i år har det krånglat lite. När Brenne Blissi galopperade förändrades loppet och det blev perfekt när vi kom till ledningen. Segern blev enkel, sade Örjan Kihlström.

 

Järvsöfaks-dottern kunde sticka undan sista biten och hade gott om luft ner till skrälltvåan Vertigo Prinsesso och trean Aine G.L. Det Jan-Olov Persson-tränade stoet vann Kriteriet för ston i både Norge och Sverige i fjol och denna seger var värd 375 000 norska kronor. Totalt har Uggla i Mossen tjänat ca 1,5 miljoner kronor.

JOP - Foto: ALN

Sämre gick det för Jan-Olov Perssons duo i Kallblodsderbyt. Järvsö Pegasus körde till spets tillsammans med Örjan Kihlström och släppte sedan över kommandot till Tand Kraft där JOP gjorde slag i saken 1300 meter från mål.

Tand Kraft såg länge ut att hålla hela vägen men Will Prinsen närmade sig meter för meter på upploppet, och över mål var det knallhårt. Resultatet förkunnade dock att Åsbjörn Tengsareid hade skrällt med Anders Wolden Lundströms fyraåring.

Segertid 1.25,8/2600 meter och 750 000 norska kronor stod det på segerchecken. Tand Kraft slutade tvåa och kunde inkassera 375 000 medan Järvsö Pegasus föll tillbaka från på upploppet och fick nöja sig med femtepriset. Ett hack över det hamnade svenske Martin Lundahl tillsammans med Pyrmo som fick 150 000 för fjärdeplatsen.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny storseger: Timone Ek härjar vidare i Italien

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson