Många hade kommit till Cagnes-sur-Mer för att få se Timoko göra sitt sista lopp på fransk mark. Och de fick se legendaren vinna ännu en gång – på 1.09,1.

Grand Prix du Conseil des Alpes-Maritimes avgjordes under lördagskvällen på banan i Cagnes-sur-Mer. Loppet var också det sista, i alla fall i hemlandet Frankrike, för Timoko.

Timoko hade aldrig tidigare på sex starter över Cagnes-sur-Mers underlag förlorat – och gjorde det inte nu heller. För Björn Goop avslutade han sin karriär på fransk mark med ännu en storloppsseger.

Det trots att Richard Westerinks superstjärna fick trava den tunga vägen i dödens. I spets gick nämligen Lutfi Kolgjini-tränade Dante Boko som tog emot favoriten.

Det bekom emellertid inte tioåringen. Timoko kopplade greppet en bit in på upploppet, men loss från rygg ledaren kom Billie de Montfort som avslutade blixtsnabbt. De båda hästarna möttes över mål men med minsta marginal hade Timoko grejat det igen. Segertiden stannade vid toppfina 1.09,1 över engelska milen.

Det här var tredje gången som Timoko segrade i loppet och förstapriset i loppet uppgick till 81 000 euro. Hästen är sedan tidigare den vinstrikaste någonsin i Frankrike och den här segern innebar att han nu passerade osannolika fem miljoner euro i prissumma.

Billie de Montfort tvåa på samma tid, medan Bocage d’Ortige ordnade tredjepriset. Dante Boko orkade inte sista biten och kom i mål som fyra. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sundsvall Open Trot: Fullträff för Ringostarr Treb

Sundsvall Open Trot: Fullträff för Ringostarr Treb

Efter ett par kanonlopp på sistone var det Ringostarr Trebs tur att kliva överst på pallen. Jerry Riordans härlige italienare glänste i Sundsvall Open Trot.

Den italienska trikoloren vajade högst på Bergsåker efter Sundsvall Open Trot. Efter tappra insatser i Årjängs Stora Sprinterlopp och Hugo Åbergs var det gulddags för Ringostarr Treb.

– Man är både lycklig och lättad. Man vill att hästen ska få visa hur bra han är. Jag tänkte nästan att han borde vinna det här – och det gjorde han, sa tränaren Jerry Riordan i ATG Live.

Ringostarr Treb och Wim Paal kom bra igenom från sitt bakspår och landade som trea i andraspår. Där framme var det On Track Piraten som tog hand om taktpinnen, men fick snart starka Anna Mix utvändigt om sig.

Favoriten Propulsion kunde inte alls vara med i starten utan backades sist av Örjan Kihlström. Varvet visade på 12,7 och med 700 meter kvar styrdes Ringostarr Treb på till anfall i tredjespår.

I ledningen började ”Piraten” bli lite mör av Anna Mix uppvaktning när fältet drog genom den sista kurvan och Ringostarr Treb skaffade sig greppet in på upploppet. Bakom skuggade Nadal Broline som provade att ge italienaren en match sista biten – men förgäves.

Ringostarr Treb höll farten berömvärt hela vägen in mot mål och tog en säker seger – värd en miljon kronor. Segertiden fastställdes till 1.11,1a över 2140 meter.

– Han var grym i dag. I alla starka lopp som han gjort på slutet har han varit super, nu bekräftade han verkligen sin form. Han gjorde allt jobbet själv, hästen bara flög fram. Han är liten men tuff som ett lejon, sa segerkusken Wim Paal i ATG Live.

Nadal Broline (11,2) gjorde åter ett rejält lopp i den högsta klassen och tog hand om andrapriset för Ulf Ohlsson.

Propulsion (11,3) fick en för övermäktig uppgift. Favoriten låg fortsatt placerad som sista häst när 500 meter var kvar. Ur den sista kurvan vreds hästen på i vida spår av Örjan och Propulsion avslutade visslande längst ut i banan, men för sent för att räcka längre än till bronsmedaljen.

– Han gick bra. Men vi hamnade där vi hamnade och det blev för dåligt tempo, men han var lika bra som han varit tidigare, sa kusken Örjan Kihlström i ATG Live.

Det blev en jämn fajt bakom topptrion där On Track Piraten (11,4) höll fullt godkänt från ledningen och ordnade fjärdepriset. Spitcam Jubb snodde sista prisplats före Anna Mix. Fast i rygg ledaren med krafter sparade satt Oasis Bi. (Foton: ALN).

Läs även: V75: Månprinsen AM tillbaka överst på SM-tronen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Månprinsen AM tillbaka överst på SM-tronen
Nästa nyhet
V75: Månprinsen AM tillbaka överst på SM-tronen

V75: Månprinsen AM tillbaka överst på SM-tronen

Förra året fick Månprinsen A.M. se sig slagen – men nu var han tillbaka överst på tronen. Prinsen visade vem som är kungen när han bärgade sin fjärde titel i Svenskt Mästerskap.

Odin Tabac stretade emot vad han kunde för att försvara sin titel från i fjol men den här gången fann han sin överman i Månprinsen A.M. Gunnar Melanders kallblodsmajestät gav ett rejält svar på tal.

– Det var en skön känsla 500 kvar när jag bara kunde sitta och titta på dem. Det är fantastiskt att få ha en sådan här häst, sa Gunnar Melander efter sin fjärde seger i Kallblods-SM med Månprinsen A.M. och den nionde totalt i loppet.

Värste motståndaren Odin Tabac kom till ledningen i den första svängen och kom att anföra loppet. Månprinsen A.M. inledde som fyra i andraspår men 1200 kvar begav sig Melander iväg i spåren.

Stjärnan landade i dödens 500 meter senare och därifrån var loppet en ren tvåhästarsduell. De båda kombattanterna lämnade övriga fältet med flera längder – och nu gick det fort.

Men Månprinsens press var obarmhärtig i sista sväng, in på upploppet fick Odin Tabac sträcka vapen, Månprinsen A.M. lyfte på kepsen, tackade för gott sällskap och stack undan.

– Han visade att han har mycket kvar att visa, han är pigg och glad. Och det var skönt att visa att gubben kan än, fortsatte Gunnar Melander i vinnarcirkeln.

1.23,1a över 2640 meter slutade segertiden på. Förstapriset var en kvarts miljon kronor. Odin Tabac stod för en god insats som tvåa och bronset gick till Alfie som avslutade fint i skymundan.

*****

Härlig segerglädje i Lars Lindbergs Minne när Sofia Frilén satte dit Ellieann – i hennes första start på V75. Det av Ingemar Söderberg tränade stoet fick en perfekt resa i rygg på ledande Erica och kunde enkelt avväpna denna över upploppet. Geisha Sund gick en strålande avslutning – men för sent. 1.12,8 full distans var segertiden.

– Det är bara så fantastiskt, första V75-starten och allt. Det är det roligaste lopp jag kört i alla fall, det kändes bara helt underbart, jublade Sofia Frilén i ATG Live.

*Efter en fin resa kunde Tomas Pettersson säkert lotsa in Quantum Estelle till segern i Klass 2. Stoet gjorde loppet i rygg på ledande Global Science och kunde utan problem ta ned ledaren över upploppet. Det är Jenni H Åsberg som tränar vinnaren som klockades till 1.14,7 på 2640 meter. Favoriten Perfect King felade på frammarsch i sista sväng.

*Robert Bergh var favorit med Officer C.D. i Silver-divisionen och grejade segern, men efter lite flyt. Magnifik Brodde höll upp spets, Bergh valde vinnarhålet men lyckades ta sig loss och Officer C.D. störtdök invändigt och precis förbi tappre Cab Hornline sista biten. Fina 1.10,7a över 1640 var tiden.

*Rygg ledaren var seger-melodin även för Hanna Olofsson bakom Valley Streamline. Valacken kom loss mitt på upploppet och avslutade kvickt till segern före en mycket starkt avslutande Palermo Broline. 1.12,0a över 1640 visade klockan.

*Robert Bergh återvände till sin gamla hemmabana och lämnade den med en V75-dubbel. Explosive Merlot visade styrkan i Bronsdivisionen där han fick göra hela loppet i dödens, men kunde ändå avgöra säkert i slutstriden. 1.13,3a över långa 2640 meter var segertiden. (Foton: ALN).

Läs även: Sundsvall Open Trot: Fullträff för Ringostarr Treb

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora Pris-upplägget - lockar Bold Eagle
Nästa nyhet
Åby Stora Pris-upplägget – lockar Bold Eagle

Åby Stora Pris-upplägget – lockar Bold Eagle

Nyheten om att Åby Stora Pris görs om till stayerlopp mottas positivt i trav-Sverige. Men också i Frankrike. Teamet kring Bold Eagle är intresserade av ett Åby-besök nästa år.

I veckan meddelade Åbytravet att Åby Stora Pris till nästa år kommer ta en ny gestalt. Från att ha körts som heatlopp de senaste åren förvandlas loppet till ett maraton.

Åby Stora Pris kommer nästa år att köras över 3140 meter med bilstart – och med två miljoner kronor till vinnaren. Därmed blir loppet det främsta i Europa över lång distans efter Prix d’Amérique.

Den nyheten har även nått Frankrike och utsikterna ser goda ut för Åby att locka till sig världens i dag hetaste travare – Bold Eagle.

– Jag tror att Åby Stora Pris kommer att ingå i Bold Eagles tävlingsschema 2018. Loppet ligger bra i tiden. Augusti är en bra månad, då är avelssäsongen över, säger Bold Eagles ägare Pierre Pilarski till Kanal 75.

Sedan tidigare har kretsen runt den franske fixstjärnan låtit meddela att man har för avsikt att även återkomma till Elitloppet i maj. Nästa uppgift för Bold Eagle är Trotting Masters-finalen 9 september. (Foton: ALN).

Läs även: Nya Åby Stora Pris: Ett svenskt Prix d’Amérique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stort svenskt intresse för Grand Prix de l'UET
Nästa nyhet
Stort svenskt intresse för Grand Prix de l’UET

Stort svenskt intresse för Grand Prix de l’UET

Det svenska intresset inför kommande Grand Prix de l’UET är stort. När anmälningslistan nu är klar kvarstår 64 hästar. Mer än hälften är svenskar.

Det är på Solvalla den 30 september som årets final av Europaderbyt, Grand Prix de l’UET avgörs. Förstapriset då är knappt två miljoner kronor.

Det blågula intresset för loppet, som senast kördes i Sverige 2013, är stort. Av de totalt 64 hästar vilka betalat den tredje och sista insatsen är 38 svenskar.

Det svenska intresset inkluderar toppnamn som Gareth Boko, Makethemark, Monark Newmen och Rajesh Face.

13 fransktränade hästar är anmälda och här skönjs exempelvis kulltopparna Django Riff och Draft Life.

Uttagningsloppen till Grand Prix de l’UET körs på Solvalla den 20 september och Vincennes den 22 september.

Se alla anmälda via Svensk Travsport här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pasithea Face och Resolve - ute efter nya segrar

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson