Kanadas James MacDonald kunde hyllas på hemmaplan som slutsegrare i Kusk-VM. Björn Goop tog en femte-plats efter att ha segerdefilerat under tävlingens sista dag.

Kusk-VM kom till avgörande då den sista dagens lopp avgjordes på Red Shores Racetrack utanför Charlottetown på fredagskvällen.

Och det slutade i hemma-seger. Kanadas kusk James MacDonald, som fick kallas in som ersättare bara veckan före mästerskapet, bärgade guldet. Det femte för Kanada – men det första taget på hemmaplan.

– Det har verkligen varit en ära att få tävla mot de här grabbarna, det är några av de bästa kuskarna i världen. Jag hade aldrig föreställt mig att jag skulle vinna, så det är en trevlig överraskning. Jag har fått nya vänner, det har varit ett fantastiskt VM, säger den nykorade mästaren enligt Standardbred Canada.

James MacDonald vann dock inte något av loppen den sista dagen, men kunde ändå säkert ta guldet före Finlands Mika Forss och USA-kusken Marcus Miller.

Björn Goop vann kvällens inledande race på Red Shores och avancerade till en slutlig femteplats i VM. Övriga lopp sista dagen gick till Gerhard Mayr, Österrike samt de båda nyzeeländarna Dexter Dunn och Mark Purdon. (Foton: Dave Landry och ALN).

Slutställningen Kusk-VM 2017:

1 James MacDonald, Kanada, 211 poäng
2 Mika Forss, Finland, 193 poäng
3 Marcus Miller, USA, 181,5 poäng
4 Dexter Dunn, Nya Zeeland, 166 poäng
5 Björn Goop, Sverige, 152 poäng
6 Noel Baldacchino, Malta, 148 poäng
7 Eirik Höitomt, Norge, 136 poäng
8 Shane Graham, Australien, 135 poäng
Gerhard Mayr, Österrike, 135 poäng
10 Mark Purdon, Nya Zeeland, 124,5 poäng
11 Rik Depudyt, Belgien, 107 poäng