Aubrion du Gers fortsätter att tälja guld med kniv i Frankrike. Med Jean-Michel Bazire i vagnen blev det seger i Les Sabels-d’Olonne.

Sjuårige Aubrion du Gers är svårslagen på fransk mark. På torsdagen styrde Jean-Michel Bazire mot Prix des Sables-d’Olonne på den franska landsorten i loppet som fortsätter att locka stora namn.

Aubrion du Gers blev stor favorit och visade sig göra skäl för det. Över sista bortre långsidan vreds hästen på till attack, lade rejäl press på Attacus och stack ifrån den samma till seger över upploppet.

1.12,6 över 2800 meter noterade vinnaren och tjänade 22 500 euro. Bird Parker gick en bra spurt och slutade trea. Svenska representanten Super Ariel inkom som åtta i mål. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Häftig kallblodskväll när Derbyt ska avgöras

Häftig kallblodskväll när Derbyt ska avgöras

En kallblodskväll av klass väntar på Östersundstravet nästa onsdag. Svenskt Kallblodsderby är main event.

Östersundstravet sköter V86-maskineriet kommande onsdag och det är kallblodstravarna som står i centrum.

Huvudnumret är förstås Kallblodsderbyt dit Jan-Olov Pers-son kvalat in hela fem hästar, han kör dock ingen av dem själv då han får stå vid sidan på grund av en avstängning. I stället är det nestor Jan Norberg som sköter tömmarna bakom stora favoriten Tand Kraft.

Derbystoet ska också avgöras under kvällen, liksom Sven O Perssons Minne för den äldre eliten som samlat ett riktigt starkt startfält. Dit inkluderas Månprinsen A.M. (Foto: ALN).

Här är startlistorna:

Kallblodsderbyt, 2140 auto

1 Eikfaksen – Öystein Tjomsland
2 Järvsö Pegasus – Örjan Kihlström
3 B.W. Sture – Ulf Eriksson
4 Tand Kraft – Jan Norberg
5 Horgen Lynet – Geir Vegard Gundersen
6 Hägern T.H. – Wiktor Kylin-Blom
7 Bol Odin – Torbjörn Jansson
8 Järvösodin – Ulf Ohlsson
9 Bol Brage – Jan Roar Mjölneröd
10 Bokli Teddy – Jomar Blekkan
11 Will Prinsen – Åsbjörn Tengsareid
12 Brenne Brakar – Robert Bergh

Derbystoet, 2140 auto

1 Brenne Blissi – Åsbjörn Tengsareid
2 Rus Can – Ulf Eriksson
3 Granetta – Rikard N Skoglund
4 Aine G.L. – Jan Roar Mjölneröd
5 Uggla I Mossen – Örjan Kihlström
6 Väskinge Mia – Robert Skoglund
7 Kaksi Can – Oskar Kylin-Blom
8 Fäbodjäntan – Jan-Olov Åberg
9 Viggjerva – Thomas Mjöen
10 Teknologika – Torbjörn Jansson
11 Järvsö Irene – Ulf Ohlsson
12 Eigelands Helga – Geir Flåten

Sven O Perssons Minne, 2140 auto

1 Mjölner Komet – Jan Roar Mjölneröd
2 Norheim Faksen – Jan Ove Olsen
3 Krusen – Michael von Krusenstierna
4 Järvsörappen – Jomar Blekkan
5 Tangen Haap – Ulf Ohlsson
6 Cali Maks – Jan Norberg
7 Art Kjarvald – Ulf Eriksson
8 Hulte Magnus – Örjan Kihlström
9 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
10 Myr Faksen – Geir Vegard Gundersen

Läs även: Tand Kraft showade i uttagningarna till Derbyt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Muscle Hustle spände musklerna på Bergsåker
Nästa nyhet
Muscle Hustle spände musklerna på Bergsåker

Muscle Hustle spände musklerna på Bergsåker

Den här gången var inte Diamanten med. Muscle Hustle visade musklerna när han bollade med sina kamrater i Norrlands Grand Prix.

I Muscle Hustle har Robert Bergh en ny stjärna. Efter att ha blivit knappt besegrad i Sprintermästaren av Diamanten, styrde fyraåringen mot Bergsåker och Norrlands Grand Prix.

För Robert Bergh blev det hans hela femte seger i loppet värt en kvarts miljon kronor – och det blev en lätt sådan.

– Det var riktigt skönt. Vi torskade lite knappt i Sprintermästaren och komma ut direkt och vinna, det känns kanon, sa Bergh i Vinnare V64.

Muscle Hustle lämnade föga åt slumpen och brisade iväg till spets så snart bilen släppte fältet. Efter 10,8 första 500 och underkant 1.14 på varvet var saken som i en liten ask.

Muscle Hustle gasade genom sista kurvan och kunde åka undan över upploppet mot en klar seger. Det på 1.11,9a över 2140 meter, efter snabba 06,9 sista halvvarvet. Milligan’s School tvåa medan Deimos Racing fixade bronset från dödens.

*Spitcam Jubb tog en fin seger i Norrländskt Varmblodsmästerskap. Mika Forss satt upp bakom Micael Brobergs fine travare som frontade men släppte när Nahar ställde en allvarlig fråga efter ett halvvarv.

Nahar ryckte ur sista sväng, men 100 meter kvar kom luckan för Spitcam Jubb då Beau Mec kastade in handduken och sexåringen störtdök till seger på 1.12,9a över långa 2640 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75 (x2): Förväntningar för Strömbergs fyra
Nästa nyhet
Inför V75 (x2): Förväntningar för Strömbergs fyra

Inför V75 (x2): Förväntningar för Strömbergs fyra

Många travfans beger sig mot Skaraslätten i helgen. En av dem är Hans R Strömberg som har en riktigt spänn-ande helg att vänta på Axevalla. Stallets stora stjärna On Track Piraten ska fajtas mot Readly Express och Unique Juni är en utmanare i Stochampionatet.

Transporten går från Rättvik mot Axevalla i helgen. Hans R Strömberg dyker upp på Axevallas trippeltrav med en kvartett hästar varav ingen kan räknas bort när systemkomponerandet ska sättas igång.

Tre av dem finns med i lördagens V75-omgång. I Klass 1 (V75-1) kommer Tiger Williams ut, en femåring som gjort flera starka insatser i år och bland annat vann ett rikstotolopp i våras. Senast insatsen var dock inte helt hundra.

– Han hade lite problem med halsen senast, det är något som han haft ibland tidigare. Vi kollar upp honom en gång till innan vi åker och startar vi så är allt bra med hästen. Han har känts riktigt fin i jobben så vi är lite optimister inför det här, säger Hans R Strömberg till travnet.se.

Förutsättningarna på lördag är lång distans och fjärdespår i volten. Faktorer som tränaren både ser plus och minus med.

– Lång distans är hans melodi, så det är bra. Spåret är lite svårare, inte på så sätt att han är osäker, jag tror att han ska klara det, men det blir inte någon snabbstart direkt och det finns risk att vi blir hängande och då kan det bli för svårt. Vi kör barfota fram igen nu och jag skulle säga att det är en bra platschans i alla fall.

I Gulddivisionen (V75-3), Axevallalöpning, är det dags igen för reklamhästen On Track Piraten. Den nioåriga aldrig sinande urkraften kommer närmast från Årjängs Stora Sprinterlopp där han fick den otacksamma uppgiften att göra loppet i dödens i tufft tempo och slutade sexa.

– Det var ett positivt lopp som han gjorde senast, även om det var en tung resa. Jag tycker att han höll bra och kom till och med igen lite den sista biten. Så formen ska nog vara lika bra som alltid.

”Piraten” möter dock minst en riktigt svår motståndare. Readly Express imponerade väldigt när han gjorde första starten som femåring senast, trots ett långt uppehåll.

– Vi får prova från början, det gäller ju att komma förbi Readly Express från start, blir vi hängade här så går det nog inte. Men jag tror vi har bra möjligheter att göra det och ”Piraten” ska absolut ses med chans här; han är en så pass bra häst. Kommer vi till ledningen ska vi bjuda match in till mål, säger Hans.

Silverdivisionen (V75-6) ser starke Bottnas Commandeur i startlistan. En häst som visat storform en längre tid och som ju till exempel slutade fyra i Harper Hanovers. Och det är just de längre distanserna som tycks vara femåringens likör.

– Han har varit jättefin hela våren och sommaren, formen är på topp det kan jag säga. Men det är debut i Silverdivisionen nu och tufft emot. Det är också 2140 meter vilket är lite för kort, hästen gillar bäst de lite längre distanserna.

Hur funkar det med fjärdespåret i volten?

– En viss galopprisk finns det, han är lite studsig från start. Samtidigt tycker jag det är bättre än om det till exempel varit första- eller tredjespår för den här hästen. Men jag tror det ska gå bra, även om det kanske inte är något riktigt vinstbud i den här klassen. Vi kör barfota runt om den här gången.

På söndagen har stall Strömberg en häst till start, men det är inte vilken som helst. Unique Juni vann en E3-final i fjol och ställs nu inför årets största uppgift i Stochampionatet. Hon visade sina rejäla takter i uttagningarna när hon vann trots dödens.

– Hon känns jättefin i jobben efter det på rakbanan. Hästen är verkligen som en tiger i jobben. Hon var riktigt rejäl senast och jag tror att hon ska ha gått framåt ytterligare med det loppet, säger Hans och fortsätter:

– Hon går framåt med varje start och känns stabilare och jämnare i år. Hon gör det bra på alla vis.

Hur ser det perfekta loppet ut på söndag?

– Vi kan ju inte vara med i spetskörningen, det kan vi ju inte. Men får vi de rätta ryggarna så klipper hon ju bra många till slut även här. Hon är verkligen stark som en björn, den här hästen. Klaffar det för oss så är jag inte främmande för att vi är med i striden.

Vilken är den bästa chansen i helgen då?

– Det är nog ”Piraten” ändå det. Trots att Readly Express är med. Men jag tror vi kan komma förbi den från början och då blir det nog match i alla fall, avslutar Hans R Strömberg. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Axevalla

Fredag: V64-tips till Axevalla

Omgången: Axevallas härliga tradition med trippeltrav kickar igång i kväll och gör det med riktigt fin sport direkt. Spännande race för såväl snabbloppare, treåriga ston och fyraåringar står på agendan men spiken finner vi i super-långa Axevalla Maraton (över fyra varv) där Udo’s Oiler ska ha jätteläge att upprepa sin seger från tre år sedan i loppet.

Spiken:
11 Udo’s Oiler (V64-4)

DD-Spiken:
5 Waffle Cone (V64-5, DD-1)

V64 – Systemförslag (spel för sex rätt):

V64-1: 2,5,6 (1-3)
V64-2: 1,2,3,5,6,8,9,10,11 (4-7)
V64-3: Alla åtta startande (5-4)
V64-4: 11 Udo’s Oiler (13-8)
V64-5: 5,10,11 (3-12)
V64-6: 1,2,4 (6-3)

3x9x8x1x3x3 = 1944 rader = 1944 kr

Dagens Dubbel spelförslag:
5 – 2, x 500 kr
5 – 1,4 x 250 kr

Totalt = 1000 kr

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

Rank: A: 2-6-5. B: 1. C: 3-7-4.

Spetsanalys: Spetsstriden bör stå mellan Untersteiners båda. Poet Broline är riktigt snabb ut, men jag är inte säker att han kommer förbi Habitat.

Loppanalys: Ett lopp som kommer avgöras mycket i starten. Jag väljer faktiskt att ge 2 Habitat första strecket. Det är en riktig glänsare som dock hittills inte levt upp helt till sitt rykte i Sverige. Men jag tyckte han såg riktigt fin ut senast då han släppte spets och avslutade rappt över upploppet. Det låter positivt från stallet inför den här uppgiften. Habitat kan öppna riktigt fort och frågan är om han kan hålla ut stallkamraten Poet Broline från början. Jag tror han gör det och baserar tipset på det.

6 Poet Broline vet vi ju har kapacitet för eliten. För tre starter sedan avslutade han sylvasst när luckan kom i Prins Daniels lopp, det som Workout Wonder spurtade hem. Efter det galopperade han på Bjerke. Senast var han med i Anders Jahres Pokallopp, anförde då men kunde inte värja sig när en för dagen lysande Djali Boko kom farande. Poet Broline släppte dock förbi sig ytterligare två hästar vilket kan tyckas lite tveksamt. Poet Broline är startsnabb och frågan är som sagt om han kommer till front här, måste förstås inte ha den positionen för att vinna.

5 Donatomite är också ett givet streck här. Han var också med i Djali Boko-loppet senast men blev fast med krafter kvar. Gången innan vann han försök i Bjerke Cup för att sluta fyra från spets i finalen. Det är en jänkare som har väldigt mycket fart i sig och ska ses med bra möjligheter här.

V64-2

Rank: A: 1-11-2-6. B: 3-5-10-9-8. C: 4-7-12.

Spetsanalys: Aura Garbo har öppnat kvickt tidigare och är min spetsfavorit. Utifrån lär Yipee och Bo Kenneth laddas framåt.

Loppanalys: 1 Confidence ska bli intressant att se här. Dansken har vunnit sina sex starter hittills i karriären och det inger såklart respekt. Confidence har tagit ett par av sina segrar på Jägersro och gjort det på ett sätt som skvallrar om att det finns mycket kapacitet i den här hästen. Senast var han månne lite sämre, men vann ändå på vilja. Har behandlats efter det. Innerspåret lär man knappast kunna förvalta till ledningen, så det finns frågetecken här, men det känns fel att inte tippa hästen först.

11 Romeo Face tycker jag är kul, känns lite bortglömd. En fyraåring med stort kunnande men också lika mycket osäkerhet; har galopperat i sina fyra senaste starter. Romeo Face är dock valack sedan senaste starten och det kan ha gjort gott. En rejäl sort som inte blygs bakspåret.

2 Aura Garbo har vi inte sett i Sverige men hon har plockat flera segrar hemma i Ålborg och visat fina takter. Senast var hon tvåa bakom en riktigt bra häst. Hon kan öppna kvickt och är den jag tror tar hand om ledningen här. Bra chans då.

6 Bo Kenneth ska inte glömmas bort. En fyraåring med mycket kunnande. Var inte alls bra senast i sin debut för Untersteiner men det finns det förklaringar till, hästen var inte helt kurant. Nu är tongångarna positiva och hästen kan öppna bra. Hittar ett bra läge här och kan ta dem till slut. Eller hitta spets rentav.

En kvartett hästar som i första hand känns som de som ska göra upp om det, men loppet känns lurigt att bena ut och det finns flera fina djur bakom, så jag penslar på med hela b-gruppen också på systemet.

V64-3

Rank: A: 5-4-6. B: 8-7-3-1-2.

Spetsanalys: Pharaon Face, Grainfield Ace och Ponce de Leon är alla snabba från start och körning lär bli att vänta, feeling för Grainfield Ace i spets.

Loppanalys: Här är det högst noterbart att det här är andra loppet i ett heatlopp som under kvällen körs enligt Åby Stora Pris-stuk. Det första loppet går som lopp fyra. Den som kan dröja med V64-spel till sent kikar givetvis på det loppet först.

Tre hästar rankas i a-gruppen, baserat på att de är de som borde köra om spets. Jag tippar 5 Grainfield Ace först då min känsla säger att det är ledaren. Han kommer från en stark seger på finska V75 i Härmä senast och har toppform.

4 Pharon Face är tillbaka i regi Kolgjini och hästen har gjort flera riktigt starka insatser. Är snabb ut men känns inte som hästen som måste gå i ledningen för att komma till sin rätt. Har varit ifrån tävling i två månader inför det här (läs lopp 4) vilket inte är något plus men är givetvis ett tidigt bud på sin kapacitet.

6 Ponce de Leon var klart positiv i ett V75-lopp senast, då han tågade på i spåren 700 kvar och höll starkt hela vägen till mål, trots att han inte såg helt körbar ut i sista sväng. Sexåringen kan också öppna starkt och kommer han förbi de invändiga sitter man med trumf på hand.

En trio hästar som kan räcka för det lilla systemet, men jag tycker loppet känns vidöppet och med tanke på att hästarna vid det här laget redan mötts tidigare under kvällen, kan förutsättningarna ändras drastiskt till det här loppet. Lösning: vi helgarderar.

V64-4

Rank: A: 11. B: 13-8-9-12-4-5-10-7. C: 3-1-2-6.

Spetsanalys: Dogge Sting kan nog hålla upp initialt, One Memphis troligen mest intresserad att anföra. Kommer någon tidigt bakifrån?

Loppanalys: Håll i hatten, Axevalla Maraton avgörs över sällsynt långa 4140 meter som grunddistans. Att klara fyra varv kräver sin häst och en sådan är urstarke 11 Udo’s Oiler. Det här ser ut att vara en perfekt uppgift för honom och spiken sitter här utan större tvekan. Udo’s Oiler har faktiskt vunnit det här loppet tidigare (2014) och det ger en bra indikation. Han visade senast ett tydligt formbesked i ett stayerlopp på Bergsåker där han tuffade på i tredjespår, nådde dödens varvet kvar och sedan avgjorde säkert. Typ samma scenario nu?

V64-5, DD-1

Rank: A: 5-10-11. B: 3-12-4-2. C: 1-7-8-9-6.

Spetsanalys: Helloise Boko är snabb ut men jag tänker att hon möjligen vill släppa till Waffle Cone som lär laddas för fullt. Saranda Face tänkbar sätta käppar i hjulen för min idé.

Loppanalys: Treåringsstoet känns nästan som kvällens höjdpunkt, loppet innehåller ett par riktigt starka kort. 5 Waffle Cone blir mitt ”drag” här. Hon har gjort tre starter hos Frode Hamre och vi kommer ihåg när hon vann Treåringseliten för ston under Elitlopps-helgen. Avslutade då riktigt kvickt invändigt, var förvisso bara tvåa i mål en nos efter, men fick segern sedan ettan diskats för trängning. Senast var hon ute under Jarlsbergs stordag och imponerade stort då hon från ledningen vann på 11,7a vilket betydde ett nytt banrekord. Jag bygger det här tipset på att, dels värsta konkurrenterna har bakspår, och dels att jag tror att hon kommer ned till ledningen. Ska vara en bra häst att slå Waffle Cone då.

Nu finns det ju dock just ”bra” hästar med i loppet. 10 Dibaba ser ut som en blivande kulldrottning och började sin karriär med fyra raka segrar i en stil som lovade oerhört mycket mer. Sättet som hon avgjorde uttagningen till E3 näst senast efter 1.10-tempo sista 700 var av yppersta klass. I finalen så blev det olycklig galopp i starten och det är ju sådant som händer. Bakspåret försvårar såklart uppgiften och det är också värt att tänka på att det här loppet är ett led i matchningen mot nya E3.

11 Vamp Kronos måste också med på lappen. Jerry Riordan håller den här hästen väldigt högt och hon har levererat ett par riktigt fina lopp. Liksom Dibaba felade hon i E3-finalen senast, efter att ha haft uppvisning i uttagningen. Bakspår ja, aldrig att föredra, men hon har visat att hon kan gå runt fält förut.

V64-6, DD-2

Rank: A: 2-1-4. B: 6-3-8-9-5.

Spetsanalys: Både Stepping Spaceboy och Handsome Brad kan öppna riktigt kvickt och jag bygger tipset på att den förstnämnde kommer till spets i kraft av spår närmare plankan.

Loppanalys: Ett fyraåringslopp av hög klass. Jag väljer 2 Stepping Spaceboy som förstahäst bland en trio som är svår att skilja åt. Zukanovics häst tillhör de bästa i kullen och såg kanonfin ut senast på Kalmar när han flög fram över upploppet och närmade sig fine Iago Zon. Hästen har visat att han är kvick ut och jag tror det här ledaren, vilket ger honom fördel gentemot övriga.

1 Dartagnan Sisu har sett smällfin ut i de tre starter han gjort i år. Efter två segrar blev han senast trea men avslutade med 10,5 sista varvet där bara hästar som Policy of Truth och Dominon Beach var före i mål. Med ett annat spår hade Dartagnan Sisu varit tipsetta här men från innerspår kommer han inte kunna försvara ledningen och blir därmed lite utlämnad.

4 Handsome Brad är verkligen en häst som står på tur för seger. Den kan komma här inför hemmapubliken. Har gjort idel topprestationer på sistone och spurtade exempelvis storartat som fyra i Kungapokalen långt ut i banan. Var i starten efter det inte långt från just ovan nämnde Dartagnan Sisu. Hästen kan öppna kvickt och omöjligt alls är det inte att det blir ledningen direkt.

Jag väljer att nöja mig med de här tre, men det är värt att påtala att det finns fler hästar med stor potential i loppet. 6 Bvlgari Peak var grym när han vann Jydsk 4-årings Grand Prix senast och hålls i Danmark som en tänkbar Derby-vinnare. 3 Umberto Axe var tvåa bakom Ferrari B.R. senast och 8 Chief Orlando noterade snabba 10,2a som fyra i Jarlsberg Grand Prix i sin senaste start.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fullt av godbitar under Hugo Åbergs-kvällen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson