Starten på Halmstadtravet i lördags blev med all sanno-likhet den sista för Mosaique Face. Travaren med över tretton miljoner på kontot avslutar tävlingskarriären.

I våras befarade man att karriären var över för Mosaique Face, men åttaåringen kom tillbaka och har gjort tre starter i sommar.

Men senast, i Halmstad i lördags, föll han tungt från ledningen. Den starten ser nu ut att ha blivit den sista i karriären. Det rapporterar både Anders Engman i sin blogg på Sydsvenskan och Trav 365.

– Jag ska ha ett möte med ägaren i morgon, men det ska mycket till att han inte ska gå på min linje, säger tränaren Lutfi Kolgjini till Trav 365 och förklarar vidare:

– Jag känner hästen väl och nu känns det som att det är över. Han gjorde en jävligt bra prestation i Östersund, men var sämre i Boden och nu i lördags var prestationen inte alls bra, han kastade in handduken alldeles för tidigt. Nu får vi tacka honom för en fantastisk karriär.

Mosaique Face vann både Derbyt och Europaderbyt som fyraåring och har som äldre fortsatt med starka framgångar, så som segrar i Trotting Masters-finalen, Sweden Cup, Jämtlands Stora Pris, en andraplats i Elitloppet samt deltagande i Prix d’Amérique.

I sin karriär har Classic Photo-sonen vunnit 16 av 75 lopp och travat in 13,6 miljoner kronor. Nu väntar en framtid som avelshingst.

– Han har varit stenhård och gett allt! Nu ska vi inte överdriva med hästen när han uppenbarligen inte kan prestera på topp längre, säger ”Ludde” till Trav 365.      (Foton: ALN).