Prins Daniels lopp på Gävletravet lockar alltid ett topp-startfält i kampen om en av de sista biljetterna till Elit-loppet. Blir det Volstead som säkrar platsen även i år?

Det är på söndag som årets startfält i Elitloppet fastställs. Kvällen innan avgörs som vanligt HKH Prins Daniels lopp, en guldfinal med ett antal wild cards, på Gävletravet.

Volstead skrattar bäst igen? Foto: ALN

Utöver ett förstapris på 400 000 kronor så väntar vinnaren också en invitation till Elitloppet.

Loppet brukar vara en garanterad fartfest; de senaste fem vinnarna har alla travat under 1.10. I fjol var det Volstead som tog segern och det kan han göra även i år. Efter att galopperat i försöket till Lotterian är man nu tillbaka för att säkra en plats i Elitloppet. Erik Adielsson kör.

Eller Wild Honey? Foto: ALN

För Örjan Kihlström kör nämligen Wild Honey. Daniel Redéns stjärnsto har vunnit sina båda starter i Sverige efter vinterns eskapader i Frankrike.

Loppet innehåller även Twister Bi som efter överlägsen seger i Seinäjoki-Race och brons i Finlandia-Ajo fått ett perfekt innerspår.

Twister Bi vill ha platsen i Elitloppet? Foto: ALN

Andra starka kort är Shadow Woodland med två segrar på lika många försök i år, Lutfi Kolgjinis raske Target Kronos, Peter Untersteiners topp Poet Broline som senast felade i Finlandia-Ajo och finländska gästen Workout Wonder.

Spekulationer har funnits om Nuncio skulle starta i Prins Daniels lopp för ett finslipande test inför Elitloppet, men hästen blev aldrig anmäld till loppet.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Twister Bi – Christoffer Eriksson
2 Magic Tonight – Kenneth Haugstad
3 Highspeed Call – Anders Eriksson
4 Shadow Woodland – Ulf Ohlsson
5 Target Kronos – Lutfi Kolgjini
6 Volstead – Erik Adielsson
7 Wild Honey – Örjan Kihlström
8 Workout Wonder – Tommi Kylliäinen
9 Poet Broline – Peter Untersteiner
10 Rod Stewart – Jorma Kontio

Senaste vinnarna:

2016: Volstead – Stefan Meander  
2015: Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
2014: Truculent – Johnny Takter
2013: Nahar – Robert Bergh
2012: Brioni – Joakim Lövgren