Förhoppningarna var höga att Mosaique Face skulle kunna fajtas mot de allra bästa i år. Nu riskerar i stället karriären att vara över.

Mosaique Face inledde säsongen med seger i Momarken och var stor favorit att vinna den andra deltävlingen till Olympiatravet, på Jägersro för tre veckor sedan.

Kan ha gjort sista starten. Foto: ALN

Men åttaåringen, med drygt 13 miljoner på segerkontot, kunde inte göra sig rättvisa och slutade fyra. Vill det sig olyckligt var det stjärntravarens sista start.

Ett veterinärbesök som gjordes i förra veckan, visade på riktigt dåliga blodvärden och man misstänker ”invärtes” problem.

– Han har haft problem med hjärtflimmer tidigare, men det är det inte den här gången. Han äter bra, är pigg och glad, fin i hull och hårrem. Vad det är får vidare utredning visa, säger tränaren Lutfi Kolgjini till sulkysport.se och fortsätter:

– Om hästen drabbats av någon allvarlig invärtes sjukdom är tävlingskarriären över. Men det är klart att jag hoppas att återbesöket visar att det inte var så allvarligt som vi misstänker att det kan var efter det första besöket.

Mosaique Face ska göra ett återbesök hos veterinär Jonas Tornell senare i veckan. Då avgörs hur hästens framtid kommer bli.