Tekno Odin fick lämna Moe Odins Äreslopp bakvägen i lördags. Nu bekräftas det man befarade. Stjärnan blir borta en längre tid.

Tekno Odin blir borta en längre tid. Foto: ALN

Tekno Odin hade stor uppvisning under hösten och vintern, men i sina senaste starter har det inte funkat för den norska kallblodsfantomen.

Efter starten på Bjerke i slutet av februari, fick Tekno Odin känningar i en senskida. Något som man antog hästen var kvitt när han startade i Moe Odins Äreslopp på Klosterskogen i lördags. Men hästen kunde inte göra sig gällande i loppet och utgick felfri.

– Då han skulle få upp farten bakom bilen kände jag att något skedde, han miste helt rytmen. Vi gjorde ett försök men det fanns ingen spänst i hästen. Det är tydligt att problemen i senskidan kvarstår, säger tränaren Öystein Tjomsland till tgn.no.

Tekno Odin ska undersökas grundligt av veterinär, men klart står redan att stjärnan inte kommer kunna delta i storloppen under Elitloppet och Oslo Grand Prix.

– Det är svårt att säga hur länge han blir borta, men det kommer nog ta ett tag. Jag har dock god tro att kommer tillbaka på topp igen, säger Tjomsland till tgn.no.