Prix d’Amérique-tvåan Bélina Josselyn var tillbaka på banan och kunde ta en komfortabel seger i Prix Jean Riaud på Vincennes.

Intressanta Grupp 3-racet Prix Jean Riaud utspelade sig på Vincennes under långfredagens kväll. Årets Prix d’Amérique-runner up Bélina Josselyn, hade inte startat sedan hon slutade fyra i Prix de Paris men visade här framhovarna direkt.

Kraftprovet inleddes med att United Black tog spets. Efter lite stafettkörning tog Matthieu Abrivard kommandot med Olympiatravet-klare Lionel som klev fram och övertog.

"Bazze" har en kanon i Bélina. Foto: ALN

Jean-Michel Bazire hade bidat sin tid som tvåa i andraspår med favoriten Bélina Josselyn, men när utvändigt ledaren travande Valko Jenilat satte press på Lionel med drygt 700 meter kvar fick denne överta spets – och provade ett ryck.

Bélina Josselyn var direkt med på noterna och klev fram i kamp med Valko Jenilat. Det var sedan mellan dessa som loppets utgång skulle handla. Över upploppet visade sig Bélina Josselyn den starkaste och kunde avgöra lätt till segern den sista biten.

Lionel trea i genrepet inför Olympiatravet. Foto: ALN

Jean Michel Bazires fina sexåriga sto knep segern värd 51 750 euro på 1.12,8 över 3550 meter. Valko Jenilat (13,0) stod för en fin insats som tvåa. Lionel (13,2) kunde inte följa tätduon sista biten men grejade tredjeplatsen.

I loppet gjorde även Your Highness, fjolårets vinnare av Olympiatravet, årets andra start. Hon bjöds en fin resa i rygg på Bélina Josselyn, men kunde inte följa då spurten drogs upp och kom i mål som sjua på 1.13,7. Udo’s Oiler, med Robert Bergh i sulkyn, slutade sexa.