Lionel kommer till Olympiatravet – om kretsen kring stjärnan vill. Åbytravet har delat ut ett wild card men ett definitivt besked kommer efter helgens start.

Nästa lördag körs den första deltävlingen till Olympiatravet, ett lopp som lär se bland annat Nuncio i startlistan.

Uppladdningen inför årets första riktigt stora lopp på hemmaplan är därmed igång. Och nu har Åby delat ut ett wild card. Det är norske stjärnan Lionel, tränad av Daniel Redén och Göran Antonsen som fått en invitation.

– Jag har gjort en inbjudan till kretsen kring Lionel och jag har blivit lovad svar efter helgen. Lionel har inte startat på ett tag och de ville avvakta morgondagens lopp, säger banans sportchef Jon Walter Pedersen till travronden.se.

Lionel slutar trea i PdA bakom Bold Eagle. Foto: ALN

Lionel startar i morgon, lördag i Prix du Bois de Vincennes. Det blir första starten sedan Prix de Paris. Det är den starten som Lionel-kretsen vill avvakta innan man lämnar klart besked.

I lördagens race på Vincennes gör även Your Highness comeback. Hon vann ju Olympiatravet i fjol och har därmed en plats given även i årets upplaga.

Lionel, med drygt nio miljoner norska kronor på kontot, var tidigare i vinter trea i Prix d’Amérique. Planer har funnits på ett titelförsvar i Prix de l’Atlantique som körs den 22 april och dit Bold Eagle aviserar en start. Om det blir en start där – eller i Olympiatravet (29 april) avgörs alltså den närmaste tiden.

Läs även: Tufft motstånd när Your Highness gör comeback