Mosaique Face står inför en spännande säsong. Lutfi Kolgjini-kanonen såg riktigt fin ut när han visade upp sig i ett provlopp på Jägersro.

Det var extra bevakning på Jägersro när banan körde provlopp under torsdag förmiddag. Anledningen stavades Mosaique Face.

Mot snar start, får vi förmoda. Foto: ALN

Åttaåringen med tretton miljoner på kontot hittills, har inte startat sedan han blev fyra i Müllers Memorial i slutet av oktober men att döma av intrycket i provloppet lär Lutfi Kolgjini-träningen vara redo för batalj när som helst.

– Han kändes helt underbar. Jag är övertygad om att han får en fantastisk säsong. Det var trevligt att sitta bakom hästen, sa Johnny Takter som här stiftade sin första närmare bekantskap med hästen, till jagersro.se.

Mosaique Face fick göra provloppet i sin ensamhet men sparade inte direkt på krutet. Efter 12,5 första kilometern avslutade han i underkant 10,5 sista 500 för att klockas till 1.11,6a över 1640 meter.

Mosaique Face vann i fjol ett lopp på femton försök, tjänade 1,5 miljon kronor och noterades bland annat för silver i Hugo Åbergs och brons i Trotting Masters-finalen.

Du kan se provloppet här.