I helgen som gick hölls avelsvärdering i Eskilstuna. Fem hingstar bedömdes ha högt skattat avelsvärde. I topp låg Poet Broline.

Fick 80 poäng. Foto: ALN

Både under fredagen och lördagen visades hingstar upp i Eskilstuna för bedömning av avelsvärderingsnämnden. Total var det under de två dagarna, elva hästar som avelsvärderades.

Fem av dem fick betyget högt skattat avelsvärde (det vill säga 85-71 poäng) och högst siffor fick Poet Broline med 80 poäng.

Här är resultaten:

 

Högt skattat avelsvärde:
Poet Broline, 80 poäng
Support Justice, 79 poäng
El Diablo B.R., 77 poäng
Tobin Kronos, 75 poäng
Coin Perdu, 72 poäng

Medelmåttigt skattat avelsvärde:
Canepa Hanover, 69 poäng
Global Trustworthy, 69 poäng
Carabinieri, 63 poäng
Partout Simoni, 62 poäng
Herr Ratzeputz, 58 poäng

Lågt skattat avelsvärde:
Umoko, 50 poäng

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter förlusterna: skada misstänks för Tekno Odin

Efter förlusterna: skada misstänks för Tekno Odin

Tekno Odin har inte stått att känna igen i sina senaste starter. Nu misstänker man att orsaken är en lindrigare skada – men hoppas vara tillbaka till påsk.

Tekno Odin ståtade med tio raka segrar sedan i september, världsrekord inkluderat. Men i sina två senaste framträdanden har nioåringen inte alls levt upp till förväntningarna.

Tillbaka till påsk? Foto: ALN

Efter att ha fallit som megafavorit på Forus för två veckor sedan, gjorde kallblodsgiganten åter en svag insats på Bjerke i lördags. Hästen slutade sjua i Lars Laumbs lopp.

Nu ska Tekno Odin genomgå en grundlig undersökning av veterinär och man misstänker att det hela handlar om problematik med vänster bakben.

– Vi misstänker att han dragit på sig en inflammation i en senskida. Det är något han haft tidigare. Jag hoppas och tror att det inte ska innebära något längre uppehåll och vi satsar mot påsktravet i Klosterskogen, säger ägarrepresentanten Elfinn Edvartsen till tgn.no.

Loppet som åsyftas är Moe Odins Äreslopp som avgörs den 15 april. Ett lopp som Tekno Odin vann 2014.

Läs även: Smedheim Solan vann – Tekno Odin föll igen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Target Kronos gör årsdebut - i Gulddivisionen
Nästa nyhet
Target Kronos gör årsdebut – i Gulddivisionen

Target Kronos gör årsdebut – i Gulddivisionen

När lördagens V75 avgörs på Kalmartravet får vi se spännande Target Kronos gör årets första start – och det i Gulddivisionen.

Lutfi Kolgjini-tränade Target Kronos visade upp sina stora fartresurser under fjolåret och avslutade säsongen med en stor seger då han plockade hem Breeders Crown-finalen.

Guld är målet för Target. Foto: ALN

På lördag är det dags för årsdebut för den kvicke Raja Mirchi-femåringen. I Gulddivisionen, som körs i Kalmar börjar han dock från ett åttondespår bakom bilens vingar.

Bland motståndet skönjs dubble Elitlopps-finalisten Royal Fighter, Art on Line och tappre Spring Erom. Årsdebut gäller i loppet även för Harry Haythrow och Explosive de Vie.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Uso Josselyn – Stefan Söderkvist
2 Spring Erom – Christoffer Eriksson
3 Art on Line – Johnny Takter
4 Allaballakaitoz – Jorma Kontio
5 Royal Fighter – Jennifer Tillman
6 Attack Diablo – Peter Untersteiner
7 Harry Haythrow – Thomas Uhrberg
8 Target Kronos – Lutfi Kolgjini
9 Västerboonthenews – Carl Johan Jepson
10 Opitergium – Peter Ingves
11 Explosive de Vie – Jim Oscarsson
12 Nothing But Class – Johan Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Riordan-dubbel: strålande årsdebut av Twister Bi
Nästa nyhet
Riordan-dubbel: strålande årsdebut av Twister Bi

Riordan-dubbel: strålande årsdebut av Twister Bi

Twister Bi stod för en mycket imponerande årsdebut på Vincennes. Bakom ordnade Tango Negro en dubbel åt tränaren Jerry Riordan.

Grupp 3-loppet Prix de la Mayenne avgjordes under söndagen på Vincennes. I sin årsdebut, första starten sedan mitten av december, sågs Twister Bi som favorit – och det fanns det fog för.

Tog dubbeln. Foto: ALN

Björn Goop körde den Jerry Riordan-tränade femåringen som började loppet som sista häst utvändigt. Men med 800 meter kvar blev det annat ljud i skällan.

Twister Bi kom fram i ett hastigt avancemang, avverkade sista kurvan i fjärde spår och jobbade sig fram till segergrepp över upploppet. Invändigt fick stallkamraten Tango Negro fritt, närmade sig och ordnade silvret.

Båda klockades till 1.14,4 över 2700 meter. Förstapriset var värt 47 250 euro medan Tango Negro belönades med 26 250 euro.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 27 februari 

Omgången: Jackpot med 4 miljoner att spela om på Färjestad och det ser spelvänligt ut med flera storfavoriter jag inte litar på av lite olika anledningar. Jag spelar med en spik och sedan en av två på utgångshästar. Lycka till!    

Spiken: 6 Canary (V64-4) gillade jag inställningen på senast och detta ska vara spets och slut!

V6-förslaget är på 2.016 kronor (enbart för alla rätt).

8-2-9 (6-2)
4/ 6-1-5-3-8-7  (2-11)
9-5-3-10-8-11-1-4-2-6-12-7 (9-5)
6 Canary (3-5)
7/ 2-1-10-3-6-5 (12-11)
9-1-12-6 (2-5)

3x1x12x1x7x4 = 1008 kr
3x7x12x1x1x4 = 1008 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

7- 9 x 500
7-6,12 x 250

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 8 B: 2-9 C: 6-2-7-1-4-3 

Spetsanalys: Aifur borde ha bra spetschans, han har varit snabb ur volten de flesta gånger och trivs från ledningen.

Loppanalys: 8 Västerbo Loveboat vann guldlopp näst senast från ledningen och fick utdelning på formen, och från ledningen är han ofta bra och svår att passera, men bakifrån brukar han vara riktigt trist. Det hände inget till slut senast i guldfinalen där On Track Piraten vann, men inte så mycket att säga om då han nog lägger ner mot bra hästar numera. Nu går han ner ett gäng klasser, men det är inte givet att han vill kämpa om han får göra jobbet sista varvet och som gigantisk favorit garderar vi upp.

Med spetshästen 2 Aifur som växer från ledningen där han har raden 1-2-1-1 och kanske kan han rinna undan då formen borde vara klart bättre nu efter svag comeback men det loppet gör honom nog gott. Vi betalar även för rejäle 9 Lasken Palema som höll bra bakom Thaitec näst senast och kan vara tuffare sista biten med rygg på favoriten under slutvarvet.

V64-2:

Ranking: A: 4 B: 6-1-5-3-8-7 C: 2-11-10

Spetsanalys: Hadland Stjernen höll enkelt upp ledningen från innerspår vid segern och har bra chans att göra det igen.

Loppanalys: 1 Hadland Stjernen höll undan knappt men säkert från ledningen vid segern överst i raden, då han enkelt höll på sitt innerspår. Han har agerat väldigt trögt och flegmatiskt i de senaste starterna hemma i Norge mot bra hästar och körspö borde vara klart bra grej. Från ledningen kan han vinna, men han är sårbar mot snabbare hästar.

Tipset till 4 Sippson som var mycket bra då han vann senaste starten trots mycket jobb under vägen. Han har inte startat sedan dess i början av december, men Björn Goop upp på ett snabbt och bra kallblod är grymt intressant och han kan mycket väl bara vara bäst och jag spelar utgång.

5 Vesle Maia är kapabel men mycket strulig. Möter hästar hon matchar nu om hon sköter sig. Betalar även för 3 Stumne Luna som borde gynnas av pisk och Jepson upp med bra läge. 6 Kilerauen har också fart som duger och han kom bra sista 100 då han väl fick upp farten senast och Östre är plus i vagnen nu.

V64-3:

Ranking: A: 9-5 B: 3-10-8-11-1-4-2-6 C: 12-7

Spetsanalys: Wille’s Ametist har öppnat bra, fick ledarryggen då han hade innerspår och spetsade före det från fjärdespår, får Godiva Band överta eller laddas Extra Allt iväg för då kan denne öppna bra.

Loppanalys: Jättefavorit är 9 Wild Card som övertygade vid segrarna som båda togs från ledningen och det var snabba avslutningar båda gångerna – men detta efter mycket lugna förstavarv. Därmed inte så mycket till test men han visade att han kan kuta 12 sista 800 metrarna i alla fall. Senast blev han lite mer utmanad, och då vek han ner sig över långdistans. Motstånd avskräcker inte, men nu måste han göra det bakifrån och jag spelar för skräll i Lärlingslopp. Det är dåligt och jämnt bakom och jag målar helt enkelt igen loppet!

Klart bra senast i Norge var 5 All Star Man som gick en riktigt bra repa sista 500 och hade mod att stånka ner ledaren i sista stegen.

3 Godiva Band var en skuffelse senast då hon var seg tidigt från ledningen, men något var förmodligen fel då hon fick pausa efteråt. Ho är ingen stjärna alls, men här duger hon med viss spetschans.

V64-4:

Ranking: A: 6 B: 3-5-11-13 C: 14-9-12-10-4-1-8

Spetsanalys: Canary klev iväg bra senast och med ensamt springspår och dessutom struken häst innanför finns massor av plats att vända och det måste vara bra spetschans.

Loppanalys: Jag spikar 6 Canary som jag gillade intrycket på vid dödenssegern på Solvalla senast. Det blev inte så stor marginal, men det var klart bra sättet hon satte press på ledaren och kopplade retfullt enkelt grepp. Det tog emot lite, men känslan var att hon inte gör mer än hon behövde och inte var trött. Perfekt läge med ensamt springspår och hon såg ut att kunna öppna ännu bättre senast och det måste vara toppchans till spets och sedan är det normalt över i skralt gäng.

Jag måste ranka upp och nämna 3 Fixie för det måste varit årets bästa 999-häst senast! Trots strul med iskall rygg då hon tappade mycket mark 700 kvar så bara forsade hon runt alla i vida spår och vann med bra spänst över linjen till 109 gånger såsen! Det efter lång vila, och nu kort vila igen men Dagfinn upp är plus och felfri inte borta.

Hårt betrodd blir 5 Miss Piggy (syster till min spik med Tigger som mamma) men hon var belk senast. Vann dåligt lopp i debuten, men åter efter paus nu så det var säkert strul senast. Vettig chans till ledarryggen på Canary och då med i striden.

V64-5:

Ranking: A: 7 B: 2-1-10-3-6-5 C: 12-11-8-4-9

Spetsanalys: Caddie Icon öppnar likt inlandsisen och Explosive Zon tar ledningen. Testas kanske där av Björn som har respekt med sig men det borde vara tänkbart att släppa till Whisky Akema efter första kurvan.

Loppanalys: 1 Caddie Icon är en konstig storfavorit, ja inte på kapacitet och form för det är en jäkla häst som verkligen går till mål och han ser fortsatt formstark ut. Men, läget! Han öppnar inget och det kan bara inte lösa sig perfekt för Artan Ceka en gång till. Han har faktiskt vunnit 4/4 i år broder Ceka, men han har haft bra marginaler på sin sida. Som favorit och långsam ut luktar det fjärde inner och nu får man bara inte släppa loss honom i tid.

Skulle 7 Whisky Akema kunna forcera mot ledningen i andravågen som senast, då tror jag att han vinner detta. Då höll han mycket tappert och svarade flera attacker och att han var utan svar mot V75-hästen Top Yllit sista 150 är inget att säga något om. Jag chansar på att han övertar spets och går på honom på DD.

2 Explosive Zon var bara dålig senast, men nu är det perfekt uppgift med Björn Goop upp och spetsläge. Han har bra spetsstatistik med 1-1-3-2-2 på fem försök, men senaste gången var september 2015 och man har släppt ledningen flera gånger efter det. Gör det igen?

V64-6:

Ranking: A: 9-1-12-6 B: 2-5-11-8 C: 5-7-4-10

Spetsanalys: Time Is Money kör högst troligt i ledningen då hon är mycket snabb i benen och har tagit ledningen fem senaste med bil.

Loppanalys: 1 Time Is Money är favorit, men köper jag icke. Hon var grymt förbättrad då man plockade av alla skorna och körde med bike och hon bara sprang och vann på 12,6 från ledningen! Mycket bra även vid segern efter det i Mantorp åter barfota, men inte alls samma häst med skor som trea och nu har hon vilat. Man lär sikta på barfota nästa start och detta är nog lopp i kroppen i väntan på barfota ska vara tillåtet och kanske inte ens bike på? Klart hon kan få hållas som hon vill och rinna undan, men det är inget jag spelar på.

9 Une di Poggio har visat bra fart och formen borde peka uppåt och jag tror att hon är tuffare än favoriten med dessa förutsättningar med skor. Kanske hade det gärna fått vara 500 meter kortare för att orka göra hela jobbet men ändå rätt att spela mest DD.

12 Chantilly var riktigt fin vid segrarna och den här håller bra nivå. Nu kör Stellan efter vila från spår 12, ingen drömuppgift och kan vara jobbig att få… Spelar ändå med henne och även med 6 Qourtney Cox som fullföljde bra via ledarryggen senast och duger bra här.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fixade "triple crown": Bold Eagle - den orubblige

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson