Tredje gången gillt var det som gällde för Sauveur. För Björn Goop tog svensken en övertygande seger i Prix de Munich på Vincennes.

Efter att inte ha haft lyckan med sig i de två första starterna i regi Björn Goop, smällde det till rejält för Sauveur vid lördagens sport på Vincennes.

Goop körde till segern. Foto: ALN

Sjuåringen hade uppvisning när han plockade hem 42 750 euro i förstapris i Prix de Munich. Björn Goop körde själv Sauveur som blev spelad till favorit.

Från bakspår blev det ingen toppenstart för Sauveur men Goop letade tidigt ut sin häst i tredjespår och hakade på tåget. Med 800 meter kvar var man framme som första häst i andraspår, men då Vulcain du Vandel rullade över i galopp kunde man ta över taktpinnen.

Sedan blev det spel mot ett mål för Sauveur som stack undan med flera längder över upploppet i riktigt vass stil. Klockorna konstaterade segertiden 1.12,3a över 2100 meter.

Beau Gamin (12,7) knep här andrapriset före Ustie Haufor. Med i loppet var även Arazi Boko som tidigt släppte spets och sedan tog hand om sjätteplatsen.

Du kan se loppet här.