Skandinaviska dopningskommittén hade under onsdagen möte kring Fabrice Souloy-affären. Någon gång i februari hoppas man att allt ska vara klart.

I september avslöjades det att den franske stortränaren Fabrice Souloys hästar tävlat med otillåtna medel i flera av de nordiska storloppen, bland annat Elitloppet och Oslo Grand Prix.

Souloy. Foto: ALN

På onsdagen hade Skandinaviska dopnings-kommittén ett möte i avsikt att komma fram till ett datum för förhandlingar. Målet är att få till stånd ett sådant i slutet av november, uppger tgn.no.

– Det är en stor och gedigen utredning och Fabrice Souloy måste givetvis få god tid på sig att gå igenom yrkandet, säger ST:s förbundsjurist Göran Wahlman, som även ingår i kommittén, till travronden.se.

I de nordiska länderna är Souloy tills vidare avstängd, men har för närvarande fritt fram att tävla i Europa, däribland hemlandet Frankrike och i Italien.

– Det kan vi inte göra så mycket åt, men däremot har UET kommit med officiellt besked om att de kommer respektera domen. Det innebär alltså att den dom som fastställs kommer gälla inom hela UET, säger Wahlman till travronden.se.